avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Vă rog să-mi spuneți care sunt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Vă rog să-mi spuneți care sunt condițiile pentru ...

Bună seara! Vă rog să-mi spuneți care sunt condițiile pentru un contract de vânzare-cumpărare imobil cu avans. Doresc să cumpăr un imobil, am întrebat un notar despre un antecontract, iar dânsa mi-a răspuns că există posibilitatea ca să se încheie direct contract, nu antecontract, cu clauză prin care eu să plătesc restul sumei în termen de câteva luni. Vă întreb dacă există așa ceva și cam ce presupune. Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 17:14, 3 Noiembrie 2023
Evident că se poate încheia direct contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate, respectiv avansul și restul de bani plătiți la termene stabilite de comun acord cu vânzătorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achiziționare locuință - avans, ulterior plata in rate Dannyytiesto Dannyytiesto Vreau sa cumpăr un apartament iar proprietarul si-a dat acordul sa ii achit un avans pe care îl voi trece intr-un contract făcut între noi și legalizat ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare casa ankuta ankuta Buna seara, Vreau sa cumpar o casa cu 20.000 euro .M-am inteles cu proprietarul sa-i dau 15.000 si restul in 6 luni. Vreau sa stiu : se incheie ... (vezi toată discuția)
Ce este mai bine: contract de vânzare-cumpărare în care să se specifice avansul dat și ratele, sau antecontract? Calin Daniela Calin Daniela Ce este mai bine sa inchei un contract de vanzare cump teren in care sa se specifice avansul dat si ratele ce urmeaza a fi date sau un antecontract pt avansul ... (vezi toată discuția)