avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... furt din gestiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

furt din gestiune

Mi s-a furat un laptop din gestiune, cu ancheta la Politie si autor necunoscut. Contabilitatea vrea sa imi retina pe salar costul laptop-ului. Este corect?
Cel mai recent răspuns: vasile cel mare , utilizator 19:21, 1 Februarie 2010
Abuzul in serviciu impotriva intereselor persoanelor (art.246 C.pen.) presupune, pentru existenta infractiunii, necesitatea existentei tuturor elementelor constitutive si trasaturilor esentiale ale infractiunii. Pentru aceasta va amintesc numai ca vinovatia trebuie sa imbrace forma intentiei, subiectul trebuie sa fie calificat, iar pericolul social sa fie cel necesar unei infractiuni (altfel existind posibilitatea neinceperii urmaririi penale sau inlocuirii raspunderii penale). Cu toate aceste considerente, eu cred ca puteti introduce o plangere penala pentru savarsirea acestei fapte, dar este indicat sa fi solicitat in prealabil, in scris , inlaturarea acestui abuz catre conducerea institutiei, pentru a putea invoca cu totale sanse de succes si existenta intentiei acesteia.
In cadrul eventualului proces penal va veti constitui si parte civila (cereti explicit aceasta chiar in plangerea penala).
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2010
ContSters36411, utilizator
Intreb daca este normal! Cei de la salarizare ma intreaba pe mine cat sa platesc lunar! Adica eu sa fac o cerere sa imi stabilec plata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestionari - retinere din salariu vali121m vali121m Buna ziua, Ma puteti ajuta cu un raspuns privind urmatoarea situatie: Avem mai multe puncte de lucru in tara si in total un numar de 7 gestionari,ce ... (vezi toată discuția)
Lipsa in gestiune 18bubu 18bubu intr-un magazin unde toti salariatii sunt angajati ca si vanzatori nu exista gestionari, se iese lipsa la inventar o suma f mare ce se poate face? plangere ... (vezi toată discuția)
Inventar in lipsa mea adelinaflo adelinaflo Daca in cazul in care am avut gestiune si mi-am dat demisia, mi se poate imputa o lipsa constatata la un inventar facut dupa 14 zile, timp in care alti ... (vezi toată discuția)