Mi s-a furat un laptop din gestiune, cu ancheta la Politie si autor necunoscut. Contabilitatea vrea sa imi retina pe salar costul laptop-ului. Este corect?
Abuzul in serviciu impotriva intereselor persoanelor (art.246 C.pen.) presupune, pentru existenta infractiunii, necesitatea existentei tuturor elementelor constitutive si trasaturilor esentiale ale infractiunii. Pentru aceasta va amintesc numai ca vinovatia trebuie sa imbrace forma intentiei, subiectul trebuie sa fie calificat, iar pericolul social sa fie cel necesar unei infractiuni (altfel existind posibilitatea neinceperii urmaririi penale sau inlocuirii raspunderii penale). Cu toate aceste considerente, eu cred ca puteti introduce o plangere penala pentru savarsirea acestei fapte, dar este indicat sa fi solicitat in prealabil, in scris , inlaturarea acestui abuz catre conducerea institutiei, pentru a putea invoca cu totale sanse de succes si existenta intentiei acesteia.
In cadrul eventualului proces penal va veti constitui si parte civila (cereti explicit aceasta chiar in plangerea penala).
Lipsa in gestiune
18bubu
intr-un magazin unde toti salariatii sunt angajati ca si vanzatori nu exista gestionari, se iese lipsa la inventar o suma f mare ce se poate face?
plangere ... (vezi toată discuția)