avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratie unica, persoana fizica, contributii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratie unica, persoana fizica, contributii

Buna ziua,
Va rog daca ma puteti ajuta cu cateva raspunsuri privind urmatoarea situatie.
Nu am PFA sau SRL, realizez venituri din strainantate, respectiv in Norvegia (administrez un site web pentru 2 companii) pe persoana fizica. Veniturile depasesc salariul minim brut pe economie, din ce am citit trebuie sa platesc impozit pentru acestea. Tot din ce am citit, ar trebui sa platesc si contributiile la CAS si CASS, dar nu inteleg la ce venit trebuie sa ma raportez. Venitul realizat se incadreaza pentru CAS este intre 12 si 24 salarii brute, din ce am citit ar trebui sa platesc 9000 lei? sau ma raportez la venitul realizat x 25%? Aceeasi intrebare si pentru plata CASS, venitul realizat intre 12 si 24 salarii brute, din ce am citit ar trebui sa platesc 3600 lei sau venitul realizat x 10%? Inca o intrebare, am citit ca exista anumite conventii despre dubla impozitare, ce document ar trebui sa aduc de la cele doua firme din Norvegia ca sa dovedesc ca nu mai trebuie sa platesc aici taxe, respectiv contributiile si impozitul? Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:59, 11 Noiembrie 2023
Dacă sunteți salariat sau plătiți impozit în Norvegia nu mai trebuie să plătiți și în România, între cele două țări fiind convenție pentru evitarea dublei impuneri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie fiscala pentru venituri din dividende de pe burse internationale stela223 stela223 Va salut, In cazul in care am incasat venituri extra-salariale din dividende obtinute pe bursa internationala, exista obligativitatea de a depunde ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite viorel69 viorel69 Daca deschid un PFA ce taxe si impozite voi avea daca am punct de lucru in srainatate? (vezi toată discuția)
Persoanele nerezidente plătesc cass la dividendele obținute din românia? Brem Brem Buna ziua,am o firma in RO,iar din 2012 primesc dividende,din care am platit impozitul aferent.Sunt nerezident,cetatean german si am locul de munca in ... (vezi toată discuția)