avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In urma dezbaterii succesiunii după tata, am mostenit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In urma dezbaterii succesiunii după tata, am mostenit impreună ...

In urma dezbaterii succesiunii după tata, am mostenit impreună cu mama si fratele, 2 terenuri extravirale și un apartament, în cote de 2/8 mama și 3/8 fiecare copil (eu si fratele). Intrebarea mea este ce putem face mai departe daca vrem sa facem schimb intre noi privind partile mostenite, astfel încat fiecare sa ramana cu o proprietate in cota de 1/1 sau o cota cat mai mare?
Cel mai recent răspuns: procurorus , utilizator 15:33, 7 Noiembrie 2023
Buna ziua, puteti vinde/dona/schimba intre dvs. cotele parti mostenite pana ajungeti la cotele dorite de fiecare dar intai trebuie sa dezbateti succesiunea si sa obtineti certificatele de mostenitor.
Am dezbatut succesiunea si avem certificatele de mostenitor, dar nu stim dacă putem schimba intre noi cotele mostenite, si dacă da, în ce condiții.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu le puteti schimba decat prin vanzare, partaj, donatie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și care e sensul sa schimbați o cota indiviza pe alta cota indiviza?
Faceți partajul și împărțiți concret bunurile.
Ideea este de a face schimb astfel incat fiecare sa ramană cu o proprietate intreagă, adică sa primească de la ceilalti cotele lor, cedand la randul sau cotele altor proprietati, cu sau fara o diferenta de pret.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! tatal meu a decedat si are 2 apartamente , 1 provenit ... Nicuionn Nicuionn Buna ziua! Tatal meu a decedat si are 2 apartamente , 1 provenit din mostenirea de la mama lui si unul luat in timpul casatoriei cu mama + un autoturism.Mai am ... (vezi toată discuția)
Vânzare apart dumas2000 dumas2000 Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)
Mostenire baderca baderca V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti intr-o speta. Tatal meu a murit acum 2 ani iar mama mea a murit luna trecuta si a ramas o casa cu cateva hectare de ... (vezi toată discuția)