In urma dezbaterii succesiunii după tata, am mostenit impreună cu mama si fratele, 2 terenuri extravirale și un apartament, în cote de 2/8 mama și 3/8 fiecare copil (eu si fratele). Intrebarea mea este ce putem face mai departe daca vrem sa facem schimb intre noi privind partile mostenite, astfel încat fiecare sa ramana cu o proprietate in cota de 1/1 sau o cota cat mai mare?
Buna ziua, puteti vinde/dona/schimba intre dvs. cotele parti mostenite pana ajungeti la cotele dorite de fiecare dar intai trebuie sa dezbateti succesiunea si sa obtineti certificatele de mostenitor.
Ideea este de a face schimb astfel incat fiecare sa ramană cu o proprietate intreagă, adică sa primească de la ceilalti cotele lor, cedand la randul sau cotele altor proprietati, cu sau fara o diferenta de pret.
Vânzare apart
dumas2000
Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)
Mostenire
baderca
V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti intr-o speta. Tatal meu a murit acum 2 ani iar mama mea a murit luna trecuta si a ramas o casa cu cateva hectare de ... (vezi toată discuția)