avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In urma dezbaterii succesiunii după tata, am mostenit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In urma dezbaterii succesiunii după tata, am mostenit impreună ...

In urma dezbaterii succesiunii după tata, am mostenit impreună cu mama si fratele, 2 terenuri extravirale și un apartament, în cote de 2/8 mama și 3/8 fiecare copil (eu si fratele). Intrebarea mea este ce putem face mai departe daca vrem sa facem schimb intre noi privind partile mostenite, astfel încat fiecare sa ramana cu o proprietate in cota de 1/1 sau o cota cat mai mare?
Cel mai recent răspuns: procurorus , utilizator 15:33, 7 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ce vreti sa faceti dvs e un partaj, doar ca nu ati exprimat corect ce vreti si se intelege aiurea.
mergeti la notar si faceti partaj, adica unul ia casa, altul un teren etc si eventual dati/ primiti sulte pt echivalarea loturilor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Cotele-parti din dreptul de proprietate, odata determinate in certificatul de mostenitor, pot fi instrainate.

Trebuie , insa, sa detineti cadastru si intabulare.
Ce spuneti dvs nu este vanzare-cumparare? Ma interesa sa aflu daca si prin partaj se poate face, mai simplu, acelasi lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! tatal meu a decedat si are 2 apartamente , 1 provenit ... Nicuionn Nicuionn Buna ziua! Tatal meu a decedat si are 2 apartamente , 1 provenit din mostenirea de la mama lui si unul luat in timpul casatoriei cu mama + un autoturism.Mai am ... (vezi toată discuția)
Vânzare apart dumas2000 dumas2000 Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)
Mostenire baderca baderca V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti intr-o speta. Tatal meu a murit acum 2 ani iar mama mea a murit luna trecuta si a ramas o casa cu cateva hectare de ... (vezi toată discuția)