avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Va rog sa ma ajutați cu o informație! ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Va rog sa ma ajutați cu o informație! În urma ...

Bună ziua! Va rog sa ma ajutați cu o informație! În urma unei relații de 4 ani, am un copil ptr care nu am nici un drept, adică nu-l aduce pe la mine, părerea mea nu contează, îl vad ocazional și multe alte lucruri. Nu am fost trecut nici în certificatul de naștere, dar acolo am rezolvat problema. Vreau sa ma judec cu fosta, ca să-mi vad și eu copilul și să-i pot fi tata. Va rog să-mi ziceți dacă ceea ce vreau eu este ceva complex și îmi trebuie avocat! Nu vreau să-i iau copilul sau să-i fac rău în vreun fel, ci doar să-mi capăt drepturile obligațiile mele de tata. Nu mai vreau sa se folosească de copil ca să profite de mine. Va mulțumesc ptr eventualele răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 11:33, 6 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, trebuie sa formulati in instanta actiune pentru stabilirea autoritatii parintesti, program de vizita. Cu ocazia obtinerii drepturilor de care vorbiti, veti dobandi si obligatii, inclusiv plata pensiei de intretinere daca domiciliul minorului va fi stabilit la mama. Complexitatea procesului nu este neaparat una ridicata insa va recomand sa fiti asistat de un avocat pentru a evita aparitia unor situatii carora nu veti stii sa le faceti fata, putand avea drept consecinta respingerea demersurilor dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate ca tatal sa nu aiba deloc legatura cu minorii? Imparatul Imparatul S-a pronuntat divortul in Romania, dintre o romanca si sotul ei italian. Copiii au fost incredintati mamei, dar are dreptul si tatal sa-i ia cu el, de 2 ori pe ... (vezi toată discuția)
E posibila cedarea drepturilor parintesti la notar ? danutzalov3 danutzalov3 spuneti-mi va rog frumos daca este posibil ca , concubinul meu sa imi cedeze prin notar toate drepturile asupra copilului ??? VA ROG MULT !!!!!!! (vezi toată discuția)
Recunoastere copil Anonimus_2020 Anonimus_2020 Buna ziua! Am un copil de 2 ani cu fostul iubit pe care nu l-am trecut ca tata in certificatul de nastere pt ca nu mai e nimic intre noi. In ciuda faptului ca ... (vezi toată discuția)