avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ANGAJAMENT DE PLATA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ANGAJAMENT DE PLATA

Am participat la un training pt o firma; in urma testelor am fost selectata; urmand ca in timp de o sapt sa-mi fac actele necesare angajarii. Pe durata trainingului am semnat ca si documente: procedurile interne; fisa postului + angajament de plata, in care se mentioneaza ca: ma oblig sa achit sumele aferente cursului, in cazul in care refuz angajarea pt postul care am participat la training.
A intervenit altceva, si nu ma mai pot angaja la ei.

Ce trebuie sa fac? Chiar trebuie sa platesc aceasta suma?

mersi
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:50, 30 Ianuarie 2010
in caz ca s-a finalizat training-ul de vazut ce scrie si in acele documente... in principiu da!
da , daca angajamentul nu are vre-un viciu :D...consultati un avocat .aici , pe forum , raspunsul la general este unul singur:DA, trebuie sa platiti
Este posibil ca acel angajament sa fie lovit de nulitate ... Orice persoană este liberă în alegerea locului de muncă şi a profesiei, meseriei sau activităţii pe care urmează să o presteze.
in ce caz poate fi lovit de nulitate acest angajament?
Da, poate fi lovit de nulitate ... incalca un principiu fundamental, cel al libertatii muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze abuzive in contractul de munca marincasg marincasg Firma la care lucrez, m-a pus sa semnez un act aditional la contractul de munca prin care ma obliga la plata unei sume de 2000 euro in cazul in care plec de la ... (vezi toată discuția)
Clauza de demisie in mai putin de 2ani George.nicolae George.nicolae Am mai citit despre aceasta clauza si am înțeles ca este legala daca s.a făcut un curs de formare profesională. Lucrez o firma de dezvoltare software si ... (vezi toată discuția)
Data fisa de aptitudine Mateiutza Mateiutza Buna As dori sa stiu daca fisa de aptitidine la angajare poate sa aiba aceeasi data ca si data cu care este intocmit contractul de munca sau trebuie sa fie ... (vezi toată discuția)