IonelS buna seara am si eu o nelamurire in cazul noii legi a pensiilor si anume ,.stie cineva daca se iau in calcul ,.stagiul militar efectuat si anii rezultati din grupele de munca peste cei 39 ani lucrati efectiv,la aplicarea acelui bonus peste 25 ani,.? adica cei 0,5/0,75/si 1, puncte.? Mentionez caci peste cei 39 ani am inca 5,6 Ani ,armata si grupele,.Va multumesc anticipat,pentru eventualele raspunsuri,.Cu respect,.
Noua lege a pensiilor nu e o lege , e un proiect , o propunere de lege , un draft . Si nimeni nu are cum sa stie mai mult decat dvs. , adica acest draft , prin urmare doar initiatorul - Ministerul Muncii - stie ce a dorit sa prevada in ea . Dupa ce va fi aprobata in Parlament , ( cu modificari sau fara ) , se promulga de Presedinte si apare in Monitorul Oficial , atunci vom vedea ce si cum . Vor fi elaborate norme de aplicare , iar in acestea se vor amanunti cum trebuie interpretate prevederile legii , dar ... mai e mult pana departe ... Se preconizeaza intrarea ei in vigoare la 01.09.2024 . PS. Dl. Carp are dreptate , am gasit si eu prevederea : art 85 (3) “ Pentru stagiul de cotizare contributiv , realizat peste 25 de ani contributivi , se acorda un numar de puncte de stabilitate ... “