avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț amiabil - credit ipotecar și animale companie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț amiabil - credit ipotecar și animale companie

Bună ziua,

Există următoare situație: cuplu căsătorit, fără copii, care își dorește să divorțeze amiabil la notar.

El a accesat un credit ipotecar pentru a cumpăra un apartament înainte de căsătorie, deci exclusiv din veniturile lui. Cei doi au convenit asupra unei sume de bani pe care el trebuie să i-o ofere ei, lunar, până la stingerea părții ei de coplată a creditului pentru perioada în care au locuit împreună. Ea nu a fost trecută niciodată drept codebitor.

Întrebarea este: se poate divorța amiabil fără partaj la notar? Se poate semna un act din care să rezulte această înțelegere și obligația lui de plată?

Din aceeași speță, dar altă situație, deși știu că legea din România nu acoperă încă așa ceva (a se vedea Spania): dacă după divorț, unul din cei doi rămâne cu toate animalele de companie dobândite comun de-a lungul căsătoriei, se poate semna vreun fel de act oficial prin care să se stabilească o sumă lunară pentru întreținerea și îngrijirea animalelor? Un soi de pensie alimentară.

Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri și seriozitate!
Ultima modificare: Luni, 6 Noiembrie 2023
anseal, utilizator
Cel mai recent răspuns: dodoambra , utilizator 11:15, 8 Noiembrie 2023
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti divorța la notar.
Sotul poate recunoaste sotiei un drept de creanta de x suma pe care bărbatul se obliga sa o plătească în rate lunare de y lei pana la stingerea datoriei.
Unul din parteneri se poate obliga sa participe cu bani la îngrijirea animalelor. E o înțelegere între cei 2 pe care notarul o poate autentifica. Pana la urma, daca tine la animale, nu e nevoie de înțelegere scrisa. Apoi, le puteți imparti.
Ultima modificare: Luni, 6 Noiembrie 2023
gi-jane2, moderator
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca partea cu contributia la intretinerea animalelor, este ca partea care le tine vrea sa OBLIGE !! pe celalalt sa contribuie la intretinerea lor. De obicei femeile iau animale, pe care sotul , de obicei trebuie sa le accepte vrand ne vrand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la notar sau la tribunal stmonica stmonica Buna ziua revin cu alte intrebari.....eu si sotul divortam...ne-am inteles amiabil sa mergem la notariat.....insa eu am descoperit o gramada de minciuni ... (vezi toată discuția)
Am un credit ipotecar pe numele meu cu fostul sot ca , codebitor - carmensorin carmensorin Buna ziua, In anul 2008 am facut un credit ipotecar si am achizitionat un apartament, fostul sot este codebitor ( el nefacand dovada ca este salariat si ca ... (vezi toată discuția)
Coplatitor la credit de nevoi personale iliana105 iliana105 Buna seara,am si eu o intrebare la toti cei care stiu sa imi raspunda:fratele meu vrea sa faca un credit de nevoi personale cu valoare ipotecara la BCR ,insa ... (vezi toată discuția)