avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, plata credit contractat in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, plata credit contractat in timpul casatoriei

Buna ziua,
Dupa o casnicie de 10 ani, am hotarat sa divortez pt ca nu ne mai intelegem,dar sotul meu refuza acest lucru. Va rog sa ma indrumati cum trebuie sa procedez si unde trebuie sa ma adresez in prima faza, tinand cont ca avem si o fetita de 8 ani care a dorit sa ramana cu tatal. In acest timp, am facut un imprumut in banca, al carui titular este sotul si eu coplatitor. As dori sa va intreb, in conditiile in care el nu lucreaza si nu o sa faca plata,o sa mi se retina mie din salariu suma lunara? In ce conditii?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: dida29 , utilizator 22:27, 10 Octombrie 2015
Nu aveti mai multe faze, la judecatorie va adresati cu o cerere de divort probabil din culpa comuna . Cereti sa exercitati impreuna autoritatea parinteasca, locuinta copilului sa fie la tata si ca intelegeti sa contribuiti in natura la intretinerea minorei sau sa contribuiti cu x suma de bani.

In ce priveste creditul, bineinteles ca daca nu il plateste, banca se poate indrepta si impotriva dvs dat fiind faptul ca sunteti in aceeasi masura obligati la returnare.
Se poate face o refinantare daca accepta partile si se "stinge" contractul vechi.
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2015
gi-jane2, moderator
In privinta divortului ati fost lamutita de gi-jane2. Va adresati instantei de ultim domiciliu comun. In privinta bancii, in momentul cand solicitati partajul, solicitati si introducerea bancii in dosar ca parte astfel incat sentinta sa-i fie opozabila.
Multumesc frumos
In conditiile in care sotul nu a lucrat in ultimii doi ani si pot dovedi ca eu am achitat in aceasta perioada ratele lunare,se i-a in considerare acest lucru, sa-l oblige in vreun fel sa achite,sau nu stiu cum pot scapa de acest credit, am vreo varianta?

Alte discuții în legătură

Refinantare la banca fara acordul coplatitorului AndreiZa AndreiZa Buna ziua, am un credit la banca si vreau sa fac refinantare pentru a acoperi creditul si a ma i ramane cu bani. Intrebarea mea : este nevoie de acordul ... (vezi toată discuția)
Se poate ca unul dintre proprietarii unui apartament luat prin prima casa sa nu fie coplatitor? aliontemirela aliontemirela Se poate ca unul dintre proprietarii unui apartament luat prin prima casa sa nu fie coplatitor? Eu vreau sa iau impreuna cu prietenul meu un apartament prin ... (vezi toată discuția)
Credit la banca AlexandraDenisa AlexandraDenisa tatal meu a facut un imprumut la banca in anul 2007 cu o asigurare de viata iar in anul 2010 a facut o refinantare a creditului iar mama a devenit coplatitor ... (vezi toată discuția)