Buna ziua,
Dupa o casnicie de 10 ani, am hotarat sa divortez pt ca nu ne mai intelegem,dar sotul meu refuza acest lucru. Va rog sa ma indrumati cum trebuie sa procedez si unde trebuie sa ma adresez in prima faza, tinand cont ca avem si o fetita de 8 ani care a dorit sa ramana cu tatal. In acest timp, am facut un imprumut in banca, al carui titular este sotul si eu coplatitor. As dori sa va intreb, in conditiile in care el nu lucreaza si nu o sa faca plata,o sa mi se retina mie din salariu suma lunara? In ce conditii?
Multumesc
@dida29.
Sunteti coplatitor pentru ca venitul sotului (solicitantului) nu intrunea conditiile pentru valoarea creditului. Banca va aproba refinantare numai daca venitul declarat al sotului intruneste conditiile de creditare. Poate aveti norocul ca valoarea creditului la aceasta data, diminuîndu-se...venitul sotului sa intruneasca conditia finantarii. Intr-o alta situatie, pentru refinantare, va veti lovi de refuzul bancii, indiferent daca veti introduce in dosar banca creditoare. Ex: caz real credit acordat de BCR. Interesul bancii este sa-si recupereze creditul acordat, indiferent de la care dintre parti, platitor-coplatitor. Si atunci, dupa achitarea intregului credit, coplatitorul cheama in instanta platitorul pentru a-si recupara suma de bani retinuta coplatitorului.