tatal meu a facut un imprumut la banca in anul 2007 cu o asigurare de viata iar in anul 2010 a facut o refinantare a creditului iar mama a devenit coplatitor in contract.Anul acesta in luna martie tatal meu a decedat iar firma de asigurari a refuzat dosarul de dauna din motive medicale.Acum mama mea este somata zilnic de catre o firma de rcuperari credite sa achite suma restanta.Odata ce tatal meu avea asigurarea de viata de ce banca cere ca mama sa plateasca creditul?Mentionez ca asigurarea de viata a fost obligatorie pt a putea obtine creditul?
Dna., daca asiguratorul nu plateste asigurarea, din motive imputabile debitorului, nu este vina Bancii. Daca nu era prevazuta printre riscurile acoperite cauza concreta a decesului, nu se poate obtine despagubirea de la societatea de asigurare. Mama si ceilati mostenitori ai tatalui dvs, daca au acceptat succesiunea, trebuie sa plateasca creditul.
Trebuie sa studiezi cu atentie contractul de asigurare incheiat.Daca a facut o refinantare a creditului asigurarea este posibil sa cada fiind incheiata pentru vechiul credit , tocmai de aceea trebuie studiat contractul de asigurare. In functie de asta trebuie sa faci in prima faza scris cu confirmare de primire cerere catre firma de asigurare sa comunice motivele pentru care nu suporta daunele si in functie de ce este stipulat in acel contract de asigurare pe care-l aveti si comunicarea facuta de firma de asigurare sa va adresati instantei de judecata impotriva firmei de asigurare. Daca firma de asigurare apartine bancii la care aveti creditul aveti toate sansele sa castigati in instanta. Pana atunci sa nu cadeti in capcana de a semna nimic...(mai ales cu firme de recuparare). Atentie LA CONTRACTUL DE ASIGURARE.El este intreaga cheie.