Tatal meu a avut un credit bancar , mama fiind coplatitor . Asigurarea de viata a fost platita odata cu creditul la zi. Dupa deces firma de asigurari refuza sa platasca despagubirea pe motiv ca in urma cu 5 ani tatal meu suferea de hipertensiune arteriala , numai ca motivul decesului a fost cancer.As dorii consultanta si as dorii sa stiu cum trebuie sa procedez pentru ca nu consider corect raspunsul dat de catre firma asiguratoare. In acelasi timp ei refuzand chiar si o recalculare sau micsorare a ratei .Rata lunara depaseste cu mult salariul de profesoara al mamei mele.
De obicei , firmele de asigurari , cand incheie o polita , fac o evaluare a starii de sanatate , presupun ca de aici si informatia conform careia tatal dvs, suferea de tensiune arteriala. In aceasta situatie, firmele de asigurare maresc , cresc prima de plata a clientului respectiv, tocmai pt. acele probleme de sanatate depistate . Clientul plateste, iar firma , incheind polita, isi asuma acel risc. Daca nu exista o clauza care sa contina excluderea la plata pentru cancer , ar trebui sa incasati suma asigurata , respectiv, sa plateasca bancii .