Problema e următoarea: tatăl meu a scos un credit de refinantare garantat cu ipoteca de la Bancpost în aprilie 2011, iar mama e coplatitor, deşi la momentul acela nu avea niciun venit iar acum ia pensie după tata, pensie care nu acoperă rata la bancă. Deşi tata ştia ca are asigurare de viaţa la credit, se pare ca nu are. Un sfat cer si eu.. Ce ar fi de făcut? Menţionez ca noi suntem în proces cu cel care a provocat accidentul în urma căruia si-a pierdut viaţa tatăl meu, însă aceste procese cu despagubiri durează mult. Mulţumesc celor care imi vor răspunde.
Si nouă ni se pare ciudat ca la 19250 euro pe 20 de ani si având în vedere ca mama nu avea venit nu s- a făcut o asigurare. Tata avea una pe care o plătito 7 ani si la care a renunţat când a făcut acest credit,ştiind ca are la bancă. În contractul de acasa nu e decât asigurare pe imobil pe care o plătim semestrial. Pe mine m-ar interesa ce facem de acum încolo căci nu ne permitem rata. Tata era întreţinător de familie si avea multe rate deoarece avea venit mare. Până se va gata procesul penal si cel civil mai durează. Mai e ceva de făcut ca sa nu pierdem casa?