avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... când pot să ies la pensie de vârstă? draft noua ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

când pot să ies la pensie de vârstă? draft noua lege a pensiilor prevede : Conditie pensionare limita ...

draft noua lege a pensiilor prevede :
Conditie pensionare limita de vârsta cu 5 ani mai devreme
Persoanele care au realizat 5 ani vechime peste 35 de ani contributivi vor putea iesi la limita de vârstă si cu 5 ani mai devreme.
eu am decizie de pensie anticipat penalizat
din nov 2020, am lucrat nu am incasat pensie
astfel am acumulat 41 ani și 2 luni
de muncă
sunt născută pe 22.04.1963
am 2 copii
am locuit într- un oraș poluat 60 de ani
eu când am dreptul la pensie de vârstă
pe legea 263/2010 sau pe cea nouă?
mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:13, 7 Noiembrie 2023
D-voastra v-ati deschis drepturile pe legea 263/2010.
La implinrea varstei standard veti trece la limita de varsta in baza noii legi.

Carp Mircea a scris:

D-voastra v-ati deschis drepturile pe legea 263/2010.
La implinrea varstei standard veti trece la limita de varsta in baza noii legi.

dar anticipat fără penalizare
nu am dreptul?
am depășit stagiul de cotizare
cu 8 ani?
mulțumesc
Nu se mai poate trece de la pensie anticipata partiala la pensie anticipata, chiar daca decizia nu a fost pusa in plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dosar de pensie anticipata partiala din august 2021 cu plata ... Irina Manuela Irina Manuela Am dosar de pensie anticipata partiala din august 2021 cu plata suspendata, deoarece in toata aceasta perioada am realizat stagiu de cotizare. Traiesc intr-o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în ... Daiana04 Daiana04 Buna ziua, Persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare ... (vezi toată discuția)
Pensionari si probleme juridice muntea_ileana@yahoo.ro muntea_ileana@yahoo.ro Beneficiez de pensie anticipata partial si de reducere de 2 ani la varsta de pensionare din legea 213\\2020,mentionez ca sant de gen feminin si am 56 de ani ... (vezi toată discuția)