In blocul in care locuiesc sunt 20 de milioane pierderi la apa. In condițiile in care toate apartamentele au apometre, este corect ca aceasta pierdere sa se împartă la toate apartamentele locuite sau și la cele unde proprietarul nu locuiește in bloc (și a dus la administratie ca este închis apartamentul).
La un pret sa zicem de 5 lei/mc rezulta vreo 400 mc pierdere de apa, ceea ce este enorm intr-o luna ( aveati piscina la subsol daca curgea asemenea cantitate de apa). Si la 10 lei/metru cub-mc, rezulta o pierdere de 200 mc, ceea ce iar este enorm.
Diferente asa mari intre consumurile declarate de locatari si index-ul contorului general iar nu are cum sa fie.
Sfatul meu este sa verificati instalatia ( personal nu cred ca acolo este problema-asta daca nu aveti cumva piscina la subsol) si/sau contoarele proprietarilor (cineva-sau mai multi- nu declara consumul corect).
Ridicati aceasta problema presedintelui, cereti convocarea unei Adunari generale pe aceasta tema si acolo solicitati o vizita inopinanta a unei comisii in apartamentele locatarilor si vedeti reactia fiecaruia...
1. Am presupus bine, la dvs, 2000,00 lei = 20.000.000,00 lei; Incercati sa discutam in limba romana...
2. Noi am schimbat apometrele clasice cu apometre cu citire prin radio.
Asta inseamna ca;
- apometrele din locuinte se citesc intr-un interval de 1-2 minute, toate odata, indiferent ca esti acasa sau nu si ceea ce este mai important, in aceeasi zi cu furnizolul, care citeste apometrul general, astfel ca diferentele despre care vorbiti dvs. , la noi sunt in valoare de max. 1 leu de apometru;
Daca vreti, discutam!