avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, In blocul in care locuiesc sunt 20 de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, In blocul in care locuiesc sunt 20 de milioane pierderi ...

Buna ziua,

In blocul in care locuiesc sunt 20 de milioane pierderi la apa. In condițiile in care toate apartamentele au apometre, este corect ca aceasta pierdere sa se împartă la toate apartamentele locuite sau și la cele unde proprietarul nu locuiește in bloc (și a dus la administratie ca este închis apartamentul).

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:41, 8 Noiembrie 2023
Veniti cu informatii corecte /reale, nu info. de genul:...sunt 20 de milioane pierderi la apa...
Ata este valoarea pierderilor pe luna trecuta la apa rece. Nu știu suma la virgula dar valoarea rotunjită este 2000 ron.

Adam Grecu a scris:

Veniti cu informatii corecte /reale, nu info. de genul:...sunt 20 de milioane pierderi la apa...


Care este pretul metrului cub de apa la dvs.?

La un pret sa zicem de 5 lei/mc rezulta vreo 400 mc pierdere de apa, ceea ce este enorm intr-o luna ( aveati piscina la subsol daca curgea asemenea cantitate de apa). Si la 10 lei/metru cub-mc, rezulta o pierdere de 200 mc, ceea ce iar este enorm.

Diferente asa mari intre consumurile declarate de locatari si index-ul contorului general iar nu are cum sa fie.

Sfatul meu este sa verificati instalatia ( personal nu cred ca acolo este problema-asta daca nu aveti cumva piscina la subsol) si/sau contoarele proprietarilor (cineva-sau mai multi- nu declara consumul corect).

Ridicati aceasta problema presedintelui, cereti convocarea unei Adunari generale pe aceasta tema si acolo solicitati o vizita inopinanta a unei comisii in apartamentele locatarilor si vedeti reactia fiecaruia...
1. Am presupus bine, la dvs, 2000,00 lei = 20.000.000,00 lei; Incercati sa discutam in limba romana...
2. Noi am schimbat apometrele clasice cu apometre cu citire prin radio.
Asta inseamna ca;
- apometrele din locuinte se citesc intr-un interval de 1-2 minute, toate odata, indiferent ca esti acasa sau nu si ceea ce este mai important, in aceeasi zi cu furnizolul, care citeste apometrul general, astfel ca diferentele despre care vorbiti dvs. , la noi sunt in valoare de max. 1 leu de apometru;
Daca vreti, discutam!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza pierderile de apa? danmocanescu danmocanescu Consumul total al apometrelor din apartament este de 5 mc. pierderi de apa (datorita unei sparturi la subsol) s-a stabilit de 30 mc/ap. facturarea s-a facut ... (vezi toată discuția)
Proprietarul plătește apa rece cât înregistrează apometrul ... Magie1 Magie1 Proprietarul plătește apa rece cît înregistrează apometrul din apartament,pe scara sa înregistrat pierderi de 140 MC de apa și asociația vrea să ... (vezi toată discuția)
Tabel lunar cu plata la intretinere ContSters94817 ContSters94817 In fiecare luna in tabelul afisat cu intretinerea apare rubrica cu indexul citit de proprietar pe apometre la apa calda si apa rece si suma aferenta ... (vezi toată discuția)