avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Buna! Doresc sa particip la o licitatie ANAF pentru 2 ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Buna! Doresc sa particip la o licitatie ANAF pentru 2 autoturisme! ...

Buna! Doresc sa particip la o licitatie ANAF pentru 2 autoturisme! Din greseala am inversat preturile de oferta fiind sub limita necesara si, am fost contactat de catre conducatorul organului de executare pentru ca o sa fiu descalificat si, nu mi se va restitui garantia! Este posibil acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:34, 8 Noiembrie 2023
Legea nr. 98 din 19 mai 2016 privind achizițiile publice
art.154^1
...
(3) Garanția de participare, constituită de ofertanții a căror ofertă nu a fost stabilită câștigătoare, se restituie de către autoritatea contractantă după semnarea contractului de achiziție publică/acordului-cadru cu ofertantul/ofertanții ale cărui/căror oferte au fost desemnate câștigătoare, dar nu mai târziu de 3 zile lucrătoare de la data semnării contractului de achiziție publică/acordului-cadru cu ofertantul declarat câștigător.
....
(5) După primirea comunicării prevăzute la art. 215, ofertanții ale căror oferte au fost declarate necâștigătoare au dreptul de a obține eliberarea garanției de participare înainte de expirarea perioadei prevăzute la alin. (3), dacă transmit autorității contractante o solicitare în acest sens. Autoritatea contractantă are obligația de a restitui garanția de participare în cel mult 3 zile lucrătoare de la primirea unei solicitări în acest sens.

art.215
(1) Autoritatea contractantă informează fiecare candidat/ofertant cu privire la deciziile luate în ceea ce privește rezultatul selecției, rezultatul procedurii, respectiv atribuirea/încheierea contractului de achiziție publică/acordului-cadru sau admiterea într-un sistem dinamic de achiziții, inclusiv cu privire la motivele care stau la baza oricărei decizii de a nu atribui un contract, de a nu încheia un acord-cadru, de a nu implementa un sistem dinamic de achiziții ori de a relua procedura de atribuire, cât mai curând posibil, dar nu mai târziu de 3 zile de la emiterea deciziilor respective.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire garantie in urma participarii la o licitatie crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu urmatorul aspect - daca la o licitatie o societate nu a fost declarata castigatoare - dar a depus si o garantie ... (vezi toată discuția)
Dosarul de achizitie publica ukzspan ukzspan Ce contine un dosar de achizitie publica sau unde este reglementat acest lucru . Multumesc, (vezi toată discuția)
Comisia de adjudecare/selectie a ofertantului castigator este obligata sa comunice in scris către toţi candidaţii rezultatul procedurii = candidatul castigator ? oanaportar oanaportar Va rog frumos sa imi spuneti cum se procedeaza in cazul prezentat mai jos: - dupa data de 25.02.2016, la achizitia directa privind atribuirea unui ... (vezi toată discuția)