avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara, As dori sa stiu ce posibilitate exista ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara, As dori sa stiu ce posibilitate exista pentru a preintampina ...

Buna seara,
As dori sa stiu ce posibilitate exista pentru a preintampina ca la reconvocarea Adunarii Generale a Proprietarilor, Comitetul executiv, format din 2 personae, sa ia hotarari care sa contravina sau sa nu fie in acord cu vointa celorlalti proprietari. Fac mentiunea ca nu suntem decat 9 proprietari din care 7 proprietari nu sunt prezenti in imobil.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 20:32, 17 Noiembrie 2023
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cititi prev. L 196/2018.
Proprietarii care stiu ca nu se vor prezenta la AG, pot delega orice persoana in care are incredere, sa-l reprezinte la AG, sa voteze in numele sau.
Daca sunteti 9 proprietari si doar cei 2 proprietari, care sunt si mb. ai com. ex. - sunt prezenti la AG - de unde stiti ca ...sa ia hotarari care sa contravina sau sa nu fie in acord cu vointa celorlalti proprietari.
Pai, ori-ori, ceva nu se leaga, sau dupa ce s-a luat o hotarare, ceilalti zic, ca nu sunt de acord, ca nu ne convine. Zau?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 49. -

d) proprietarul, membru al asociaţiei, poate fi reprezentat în adunarea generală de către un membru al familiei sau de către un alt reprezentant care are o împuternicire scrisă şi semnată de către proprietarul în numele căruia votează;

e) un membru al asociaţiei de proprietari poate reprezenta cel mult un membru absent, dacă prezintă împuternicire scrisă şi semnată de către proprietarii în numele cărora votează. O copie a împuternicirii se ataşează procesului-verbal al şedinţei;

f) preşedintele, membrii comitetului executiv, administratorul, cenzorul/comisia de cenzori sau alt membru al familiilor acestora nu pot primi mandat pentru a reprezenta un alt proprietar în cadrul adunării generale;

g) în cazul unui vot paritar, votul preşedintelui asociaţiei de proprietari este decisiv;
Multumesc pentru raspunsul neconcludent si ne-la-obiect. Daca 5 proprietary nu sunt prezenti ia cei 2 prezenti sunt in Comitetul executive, pe cine imputerniciti?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, pentru ce ati mai muncit sa va organizati in as. de proprietari?
Cei 7 membri, care nu sunt prezenti la AG (sunt plecati din tara?), doar dansii pot apela la un alt membru al familiei lor sa-l reprezinte in AG - fara nicio imputernicire sau - asa cum zice legea ... sau de către un alt reprezentant care are o împuternicire scrisă şi semnată de către proprietarul în numele căruia votează;

Noroc ca cinstita L 196/2018, nu zice ca acea imputernicire sa fie - imputernicire notariala, ca am fi luat-o razna pe campii...
Asadar, din cei 9 membri, 2 sunt mb. in com. ex., iar pe ceilalti 7, ii "doare la tenisi" de ceea ce se intampla in asociatia dvs.
Acu' intreb si eu - dvs. din ce grupare faceti parte?
Apoi, cei doi mb. ai com. ex. - fac si ei ce pot, adica discuta si, impreuna decid una sau alta - zic si eu, ca doi oameni responsabili, dar dvs. ziceti ca :
Comitetul executiv, format din 2 personae, sa ia hotarari care sa contravina sau sa nu fie in acord cu vointa celorlalti proprietari.

Adica a cui vointa, a celor care nu au fost prezenti la AG?
Si daca nu au fost prezenti, ce pretentii mai au?
Vedeti, aici pe forum, ne dam si noi cu parerea si se pare ca nu va convine, din acest motiv am intrebat - dvs. din ce grupare faceti parte?
Asadar neconcludent si la ne-la-obiect, adica, mai pe romaneste, suntem prosti de-a binelea si din acest motiv observ ca ati primit mai multe raspunsuri la intrebarile puse.
Va urez mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ca proprietar asociat într-o asociație de proprietari ,legal ... misu  stamate misu stamate Ca proprietar asociat într-o asociație de proprietari ,legal pot participa la ședințele de comitet ? Care articol din Legea 196/2018 îmi permite ? Pentru ... (vezi toată discuția)
Compatibilitate procuror - membru in comitetul executiv al asoc. de proprietari Viliro2005 Viliro2005 Un procuror este membru in comitetul executiv al Asociatiei de Proprietari X din Bucuresti. Acum cativa ani, in urma unui proces, dl procuror a fost nevoit sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog am nevoie de un raspuns in privinta adunarii ... PD PD Buna ziua, va rog am nevoie de un raspuns in privinta Adunarii Generale a Asociatiei de Proprietari. In data de 11.02.2022 am facut Adunarea Generala si am ... (vezi toată discuția)