avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mama mea 87 ani a fost diagnosticata cu demență ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mama mea 87 ani a fost diagnosticata cu demență mixta.De doi ...

Mama mea 87 ani
a fost diagnosticata cu demență mixta.De doi ani stau in permanenta cu ea pentru că necesită supraveghere permanenta deoarece nu se descurca singura devenind un pericol chiar și pentru ea(a dat foc la casă,a lăsat aragazul aprins,pleacă de acasă fără să știe să se întoarcă etc )
Am depus actele necesare pentru încadrare în grad de handicap și răspunsul care a venit de la comisia de evaluare a persoanelor cu handicap este handicap grav fara asistent personal.
Cum este posibil sa nu beneficieze de handicap grav cu insotitor din moment ce eu stau cu ea de doi ani de când a debutat boala .Menționez că în referatul medicului specialist este precizat că necesită supraveghere permanenta.Ma gandesc sa contest aceasta decizie și întreb dacă sunt îndreptățita să o contestez.
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Indemnizatie insotitor, handicapat, etc? alina240 alina240 Buna ziua Am urmatoarea problema daca ma poate ajuta cineva. Este vorba despre o persoana in varsta, aflata in pensie de varsta si care a fost ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. soacra mea are demență grad accentuat. desi este ... Iici Iici Bună ziua. Soacra mea are demență grad accentuat. Desi este mult mai rau,necesita supraveghere permanentă, nu se descurca deloc singura,comisia a decis ... (vezi toată discuția)
Asistent personal/indemnizatie de insotitor costi58 costi58 Buna ziua, Doi batrani trecuti de 80 de ani sunt ingrijiti de fiul acestora deoarece ei nu se mai pot descurca singuri (sufera de diverse boli, printre ... (vezi toată discuția)