avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua,dacă sunt născută în iunie 1963 și am 3 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua,dacă sunt născută în iunie 1963 și am 3 copii ...

Buna ziua,dacă sunt născută în iunie 1963 și am 3 copii crescuți până la 16 ani pot depune dosarul pt pensionare ? Anii din timpul facultății lia zi se iau în considerare adaugandu-se la vârsta de pensionare
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 12:20, 8 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde ce stagiu de cotizare aveti , ca nu spuneti ... Anii de facultate nu se adauga la varsta de pensionare , ci la stagiul de cotizare pentru pensia la limita de varsta ( care , in cazul dvs. , este la 62 ani si 5 luni - adica in nov. 2025 ) , ca stagiu asimilat stagiului de cotizare . Daca aveti stagiul complet de cotizare indeplinit , adica 33 ani si 2 luni fara stagiul asimilat , ati putea solicita pensie anticipata , sau , dupa caz , pensie anticipata partial ( cu penalizare ) . Faptul ca aveti 3 copii , nu va ajuta la nimic . Cele de mai sus sunt in conformitate cu Legea 263/2010 , cea in vigoare azi . Dupa ce va intra in vigoare o noua lege a pensiilor , va veti pensiona conform prevederilor acelei legi .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia anticipată parţială ContSters377101 ContSters377101 Ce conditii trebuie indeplinite pentru a iesi la pensie anticipata partiala? Sunt nascuta la 12 ianuarie 1961. (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata sau la limita de varsta flavianda flavianda Buna ziua. Sunt nascuta in aprilie 1963, vechime in munca 36 ani si locuiesc in oras aflat pe lista celor afectate de poluare. In acest sens, care ar fi ... (vezi toată discuția)
Am un stagiu de cotizare de 38 ani si 3 luni ,ma incdrez sa ma ... virginiavirginia virginiavirginia Am un stagiu de cotizare de 38 ani si 3 luni ,ma incdrez sa ma pensionez anticipat? (vezi toată discuția)