avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Bună seara, Ştie cineva care este data limită ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Bună seara, Ştie cineva care este data limită până la care ...

Bună seara,
Ştie cineva care este data limită până la care poţi acţiona pe cneva în judecată dacă ai fost implicat într-un accident de circulaţie?.
Am fost lovit din spate, nu sunt eu vinovat, am încheiat o amiabilă, iar acum asiguratorul vinovatului îmi oferă, pentru a-mi repara maşina, 9696 lei.
Costul reparaţiei însă se ridică la 16900 lei, constatare şi evaluare făcută la service autorizat, cu documente.
Restul sumei până la valoarea de 16900 lei, mă gândesc să-i cer şoferului vinovat, să-mi acopere cheltuiala cu reparaţia maşinii.
Dacă refută să-mi dea vreun ban, în cât timp îl pot da în iudecată?.
Evenimentul a avut loc pe data de 26.10.2023.
Aştept răspunsul dvs!.
O seară bună!.
Cel mai recent răspuns: RECALL , utilizator 09:10, 23 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In ceea ce priveşte dreptul persoanei prejudiciate de a solicita acordarea de despăgubiri pentru accidentul produs, operează termenul de prescripţie de 3 ani.
Eu as zice ca e vb doar de 2 ani.
Art. 2.519. -
(1) Dreptul la acţiune întemeiat pe un raport de asigurare sau reasigurare se prescrie în termen de 2 ani.

(2) De asemenea, se prescrie în termen de 2 ani dreptul la acţiune privitor la plata remuneraţiei cuvenite intermediarilor pentru serviciile prestate în baza contractului de intermediere.

Oricum, nu vad sensul pt care ati astepta , ce așteptați sa nu il dati acum in judeca?

Mai mergeti si obtineti și o alta oferta de reparatie.
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2023
gi-jane2, moderator
Bună seara,

Am vorbit iară cu cei de la AllianzTiriac, asiguratorul, le-am cerut să-mi ofere o sumă mai mare decât cea iniţială de 9696 lei, pentru că diferenţa privind costul reparaţiei maşinii, este mult prea mare, eu nu-mi pot permite să plătesc această sumă.
Mi s-a spus că nu-mi pot oferi o altă sumă mai mare, deoarece valoarea maşinii pe piaţă este de 130000 lei, iar suma oferită nu trebuie să depăşească valoarea pe piaţă a maşinii.
O a doua variantă propusă de către asigurator este, dăcă nu-mi convine oferta lor, atunci să mă hotărăsc eu, şi să accept daună totală, apoi vedem cât oferă licitatorul.

Vreau să ştiu, cum este mai bine pentru mine să procedez, să accept banii oferiţi de asigurator, şi să-l acţionez în judecată pe şoferul vinovat.
Ori să accept daună totală, cum îmi sugeraţi?.
Maşina este un Volkswagen Touran Facelift din 2008, cutie automată.

Astept răspunsul dvs!.
O seară frumoasă!.
~ Conținut șters la cerere ~
Bună seara,
Evoluţia situaţiei dosarului meu de daună este următoarea: am fost sunat astăzi de către Inspectorul de la ALLIANZ TIRIAC, care se ocupă de dosarul meu de daună, să-mi spună că el îmi bagă maşina daună totală în cursul zilei de azi, vedem cât oferă licitatorul. După o discuţie mai aprinsă, în care eu nu am fost de acord, în replică îmi spune: NOI CÂT SĂ MAI AŞTEPTĂM?. Se referea la soluţionarea dosarului. Într-un final îmî trimite un e-mail informându-mă că-mi anulează oferta iniţială de 9696 lei, şi-mi dă daună totală, trimiţându-mi acest ariicol de lege, ca argument: Valoarea de piata auto este dauna totala conform art 16 din Legea 132 / 2017
‘’ Art 16. daună totală economică - situaţia unui vehicul sau unui bun avariat a cărui valoare de reparaţie depăşeşte valoarea de piaţă a acestuia ‘’
Oferta de regie proprie a fost anulata si veti primi instiintare adresa de dauna totala economica .
La întrebarea mea, da de ce vă grăbiţi aşa, cine vă grăbeşte în rezolvarea dosarului atât de repede?. Răspuns: PĂI NE GRĂBIM.
Precizez că am trimis plângere împotriva dânşilor şi la Autoritatea de Supraveghere Financiară.
Ce pot face mai departe, ce mă îndrumaţi?. Îi pot da în judecată?.
Aştept răspunsul dvs.
O seară frumoasă!.
Alfred!.
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2023
RECALL, utilizator

Alte discuții în legătură

Ştie cineva care este data limită până la care poţi acţiona ... RECALL RECALL Ştie cineva care este data limită până la care poţi acţiona pe cneva în judecată dacă ai fost implicat într-un accident de circulaţie?. Am fost ... (vezi toată discuția)
Ofertă regie proprie din partea asigurătorului, în loc de daună totală. ce am de făcut ca să fiu despăgubit în mod corect? Lucian Andries Lucian Andries Am urmatoarea speta: in urma unui accident ( opel meriva, an 2004 )din care eu am iesit pagubit, de o luna de zile incerc ca am o rezolutie finala pentru ... (vezi toată discuția)
Daune accident vasiii vasiii Buna ziua. Am avut la inceputul lunii decembrie un accident in cluj, in care am lovit 3 masini de taxi care stationau (nimeni nu a fost ranit). Din pacate, ... (vezi toată discuția)