Ştie cineva care este data limită până la care poţi acţiona pe cneva în judecată dacă ai fost implicat într-un accident de circulaţie?.
Am fost lovit din spate, nu sunt eu vinovat, am încheiat o amiabilă, iar acum asiguratorul vinovatului îmi oferă, pentru a-mi repara maşina, 9696 lei.
Costul reparaţiei însă se ridică la 16800 lei, constatare şi evaluare făcută la service autorizat, cu documente.
Restul sumei până la valoarea de 16800 lei, mă gândesc să îl cer vinovatului de accident. În cât timp, de la producerea accidentului îl pot da în judecată, dacă refuză să-mi dea vreun ban?. Evenimentul s-a produs pe 26.10.2023. Aştept răspunsul dvs.
Care este termenul, perioada din punct de vedere legal până la care pot face aceată plângere?
Şi încă o întrebare, asiguratorul este obligat prin lege sa-mi achite întreaga sumă pentru reparaţia maşinii?
Aştept răspunsul dvs
Am vorbit iară cu cei de la AllianzTiriac, asiguratorul, le-am cerut să-mi ofere o sumă mai mare decât cea iniţială de 9696 lei, pentru că diferenţa privind costul reparaţiei maşinii, este mult prea mare, eu nu-mi pot permite să plătesc această sumă.
Mi s-a spus că nu-mi pot oferi o altă sumă mai mare, deoarece valoarea maşinii pe piaţă este de 130000 lei, iar suma oferită nu trebuie să depăşească valoarea pe piaţă a maşinii.
O a doua variantă propusă de către asigurator este, dăcă nu-mi convine oferta lor, atunci să mă hotărăsc eu, şi să accept daună totală, apoi vedem cât oferă licitatorul.
Vreau să ştiu, cum este mai bine pentru mine să procedez, să accept banii oferiţi de asigurator, şi să-l acţionez în judecată pe şoferul vinovat.
Ori să accept daună totală, cum îmi sugeraţi?.
Maşina este un Volkswagen Touran Facelift din 2008, cutie automată.