avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cui apartin apometrele individuale de pe scara blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cui apartin apometrele individuale de pe scara blocului

Buna ziua,

Ma confrunt cu o problema in actuala asociatie de proprietari in care locuiesc.

Apometrele individuale (apa rece, apa calda, caldura) se afla pe scara blocului si citirea lor cade in sarcina unei firme de administrare care face si listele de intretinere ulterior.

De aproximativ 2 ani contorul de apa calda a fost blocat fara ca acesta sa inregistreze consum desi am locuit fizic in apartament, insa pe lista de intretinere a aparut consum 0 fara ca eu sau firma care emite facturile sa ne sesizam.

Recent am sesizat acest fapt si am instiintat firma de administrare care insista sa imi impute perioada aferenta lipsei consumului cu un consum lunar mediu x nr de luni in care apometrul nu a functionat.

Intrebarea este: in sarcina cui cade mentenanta acestor aparate de masura in conditiile in care in regulamentul de condominiu nu se specifica nimic legat de acest aspect si de regula asociatia a efectuat astfel de lucrari de inlocuire cand au existat situatii similare?

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2023
in2ition, utilizator
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 16:02, 13 Noiembrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca firma de administrare s-a ocupat dintotdeauna de citirea apometrelor respective, inseamna ca ea este raspunzatoare si de sesizarea problemei respective. Cum de au trecut timp de 2 ani valori de consum si implicit sume de plata pentru acele consumuri ? Cum s-a inchis balanta de consum pe apa calda ? De unde rezulta, dupa 2 ani, acest consum mediu lunar, daca apometrul e blocat ?

Daca ziceti ca si in alte dati asociatia a inlocuit apometre, atunci sesizati problema in scris presedintelui de asociatie, conform art. 28 din legea 196/2018.

Din punctul meu de vedere, de plata "oalelor sparte" ar trebui sa fie culpabila doar acea firma de administrare, in functie si de ce scrie in contract referitor la aceste probleme de citire lunara a apomterelor.



Va multumesc pentru raspuns.
Este normal să nu sesizați nimic pentru că consumul era zero.Timp de doi ani.
Dacă consumul vi se părea că este prea mare sesizați imediat.
Nimic nou,se încadrează tiparul obișnuit.
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2023
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometre unde radio eldeee eldeee Buna ziua, De cateva luni, s-a hotarat schimbarea apometrelor clasice cu altele cu unde radio. La ultima afisare a intretinerii, in 2015, pentru luna ... (vezi toată discuția)
Ce act normativ reglementeaza facturarea apei in sistem pausal Pilu Pilu Buna seara, as avea o rugaminte, daca poate cineva sa-mi spuna care este actul normativ care reglementeaza calcularea consumului de apa, in cadrul asociatiilor ... (vezi toată discuția)
Penalitati la diferenta apa calda consumata daniel_toma daniel_toma Am primit de la asociatie o hartie prin care sunt somat sa platesc o diferenta de consum de aproximativ 200 mc apa calda, acumulata intr-o perioada de timp de ... (vezi toată discuția)