Buna ziua,
Nepotica mea,cetatean grec, cu mama romanca,locuieste la mine in Romania, din 2016, cu acordul parintilor.
Nepotica este eleva in clasa a IV-a in Romania.
Cum trebuie sa procedez pentru inregistrarea ei, ca cetatean ue? Trebuie sa ma programez la serviciul imigrari?
Mentionez ca mama fetei nu a transcris certificatul de nastere in Grecia si nici nu vrea sa-mi trimita o procura de reprezentare,a transcriu eu certificatul de nastere.
Unde sa o inregistrati ca cetatean UE ? ea ESTE catatean UE , cata vreme este cetatean grec , Grecia este tara UE . Daca are certificat de nastere grec , si vreti sa-l transcrieti in Romania , nu puteti fara acordul parintilor , decat cu procura . Daca nu vor sa va imputerniceasca pentru asta , inseamna ca nu doresc obtinerea cetateniei romane pentru fiica lor , si nu prea aveti ce face ...
Bineinteles ca este cetatean european, dar ca sa beneficieze de drepturile de cetatean ue, dreptul la invatatura, la asigurare medicala,are nevoie de un cnp romanesc.Cred ca m-am exprimat gresit, eu doream sa stiu cum o inregistrez in RO?
Si normal, daca parintii nu vor cetatenie romana, nu-i nici un bai.!
Copilul este cetățean român prin naștere. CNP va primi atunci când i se va transcrie actul de naștere, altă modalitate nu există. Iar de renunțat la cetățenie nu va putea să renunțe decât singură, după ce va împlini 18 ani, așa că ar fi bine ca mama să faca demersurile necesare obținerii certificatului de naștere românesc.
Cetatenie
ContSters248369
cum se obtine cetatenia greaca? sau mai exact daca un copil se naste in grecia obtine direct cetatenia greaca daca mama are cetatenie romana si tatal are ... (vezi toată discuția)