avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Minori cu cetatenie straina
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Minori cu cetatenie straina

De anul trecut, ne am intors in tara. Baietelul meu de 8 ani, a inceput anul trecut şcoala in Constanta. Imi spuneti va rog ce documente imi trebuiesc pt a i face cnp romanesc? Specific ca este cetatean italian si intampinam diferite dificultati
Cel mai recent răspuns: Luisa80 , utilizator 06:55, 15 Septembrie 2019
este doar cetățean italian? presupun, totuși, că are și cetățenia română, dacă mama este româncă. transcrieți certificatul de naștere.
Este doar cetatean strain. Anul trecut am tradus si legalizat certificatul lui de nastere, apoi mi au spus ca imi trebuie unul "multilingue " internazional. Abia anul acesta am reusit sa ma duc in orasul unde a fost nascut sa l iau pe acela... Tradus si legalizat si pe acesta. Intre timp , imi trebuie altul, cu apostila de la Haga...nu stiu ce sa mai zic... mă rog sa nu se imbolnaveasca vreodata intre timp(neavand un cnp nu l pot inscrie la un medic), nu mai poate participa la concursuri scolare (asa ne au spus de anul trecut cand a participat la unul si nu l au putut introduce in sistem/baza de date ca avea un cnp diferit/italian). Nu percepe nimic de la stat, dar imi ver 250lei taxa de "depunere documente " nu stiu care, ca deocamdata nimeni nu mi a zis exact ce imi trebuie...am locuit 17 ani in alta tara, de pe timpul cand Romania inca nu era UE si...n am intampinat...atata confuzie...niciodata
Geanina DRIAN a scris:

este doar cetățean italian? presupun, totuși, că are și cetățenia română, dacă mama este româncă. transcrieți certificatul de naștere.

Ultima modificare: Duminică, 15 Septembrie 2019
Luisa80, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulla osta! alynaaa_2005 alynaaa_2005 Buna! Daca poate cineva sa ma lamureasca ...pt ca nu inteleg prea bine de ce aceasta nulla osta se poate elibera doar prin ambasada? Am hotarat cu prietenul ... (vezi toată discuția)
Casatorie intre un cetatean roman si american pacq pacq Casatorie intre un cetatean roman si unul american: Acte necesare pentru castorie. Din cate am citit trebuie sa prezinte pasaport, certifict de nastere tradus ... (vezi toată discuția)
Ce acte imi trebuie pentru ca sa-i fac certificat de nastere romanesc la fetita daca este nascuta in spania nichitean nichitean cand scot certificatul de nastere a fetitei de aici din spania de la primarie trebuie sa-i pun si apostila pe el sau doar il scot si-l traduc in tara si-l ... (vezi toată discuția)