Este doar cetatean strain. Anul trecut am tradus si legalizat certificatul lui de nastere, apoi mi au spus ca imi trebuie unul "multilingue " internazional. Abia anul acesta am reusit sa ma duc in orasul unde a fost nascut sa l iau pe acela... Tradus si legalizat si pe acesta. Intre timp , imi trebuie altul, cu apostila de la Haga...nu stiu ce sa mai zic... mă rog sa nu se imbolnaveasca vreodata intre timp(neavand un cnp nu l pot inscrie la un medic), nu mai poate participa la concursuri scolare (asa ne au spus de anul trecut cand a participat la unul si nu l au putut introduce in sistem/baza de date ca avea un cnp diferit/italian). Nu percepe nimic de la stat, dar imi ver 250lei taxa de "depunere documente " nu stiu care, ca deocamdata nimeni nu mi a zis exact ce imi trebuie...am locuit 17 ani in alta tara, de pe timpul cand Romania inca nu era UE si...n am intampinat...atata confuzie...niciodata
Geanina DRIAN a scris:
este doar cetățean italian? presupun, totuși, că are și cetățenia română, dacă mama este româncă. transcrieți certificatul de naștere.