avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara , Se poate vinde o casa unde sunt mai multi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara , Se poate vinde o casa unde sunt mai multi mostenitori ...

Buna seara ,
Se poate vinde o casa unde sunt mai multi mostenitori fara succesiune ?
Toti ceilalti mostenitori pot renunta ( ceda ) la partea lor in favoara unuia singur prin declaratie notariala iar acesta sa vanda casa?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:04, 9 Noiembrie 2023
O casă poate fi vândută numai de proprietari și ca atare, mai întâi trebuie dezbătută succesiunea. Pe cale convențională, se poate renunța la moștenire în favoarea unui singur moștenitor, dar întrebarea este - renunțătorii chiar sunt de acord?
Ca să poată deveni proprietar un singur moștenitor, condiția este ca toți ceilalți, dar fără nici o excepție, toți trebuie să meargă la NOTAR să dea declarație de renunțare.

Dacă unu singur nu vrea să renunțe, se strică toată treaba.
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, un cunoscut are un titlu de proprietate pe un teren ... ionescuaida ionescuaida Buna ziua, un cunoscut are un titlu de proprietate pe un teren in care e trecut defunctul ( tatal) si persoana in cauza. Problema este ca persoana mai are ... (vezi toată discuția)
La succesiune trebuie sa participe toti membrii familiai de gradul intai? doinatudorita doinatudorita Buna ziua!In urma cu 8 ani sotul meu a murit iar eu am ramas in casa cu cei 4 copii pe care ii am.Eu as dorii sa vand casa acum, copii sunt majori ,2 dintre ei ... (vezi toată discuția)
Dezbatere de mostenire Doru luyzz Doru luyzz Parinti mei detin inpreuna o casa si terenul aferent. acum 5 zile mama mea a deceda iar tatal meu doreste imediat ca eu si sora mea sa cedam in favoarea lui. ... (vezi toată discuția)