avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună seara! Sunt în următoare situatie: - în acest ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună seara! Sunt în următoare situatie: - în acest an mi-a ...

Bună seara! Sunt în următoare situatie:
- în acest an mi-a aparut pt. prima oara de achitat la primărie o amenda pt. lipsa rovigneta în valoare de 275lei
-interesindu-ma am aflat ca în anul 2015 am circulat cu autoturismul propriu pe un drum european fără a deține rovigneta
- mai exista apoi o înștiințare de plata din 2015 care mi-a fost lăsată în cutia postala în prezenta unui martor( acolo apare doar un nume și prenume și o semnătura fără alte date de identificare)
Un sfat se poate?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:32, 25 Noiembrie 2023
Amenda s-a prescris ( comunicati in scris celor care v-au instiintat de la primarie) conform codului de procedura fiscala, legea 207/2015.

Capitolul VII Prescripția dreptului de a cere executarea silită și a dreptului de a cere restituirea
ART. 215 începerea termenului de prescripție
(1) Dreptul organului de executare silită de a cere executarea silită a creanțelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naștere acest drept.
(2) Termenul de prescripție prevăzut la alin. (1) se aplică și creanțelor provenind din amenzi contravenționale.
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Noiembrie 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere amenda titima titima O amenda de circulatie din 2007 nu ar fi trebuit prescrisa? De ce ma blocheaza la impozit? (vezi toată discuția)
Amenda politia locala pentru parcare alinamariananistor alinamariananistor Buna ziua,am primit in febroarie 2010 o amenda pentru ca am pus un anunt pentru vanzare masina fiind in locul de parcare si nu in spatiu special amenajat,adica ... (vezi toată discuția)
Amenzi de circulație neplatite se prescriu? IuliaDum IuliaDum Buna ziua Acum aproape 10 ani am lovit cu masina un stalp iar politita mi-a dat o amenda de 250 de lei,nu am achitat-o si azi am primit înștiințare de ... (vezi toată discuția)