avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de acces casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de acces casa

Bună seara. Vrem să construim o casă iar de la drumul principal pana la terenul nostru (moștenit) este un teren care apartine unor vecini. Ne-am înțeles cu ei să facem drum ca să avem acces la teren și casă. Initial s-a discutat despre drum de servitute. O altă familie vecină ar vrea acces la drumul pe care-l vom face noi dar vecinii detinători ai terenului nu vor ca ceilalti să aibă acces ci numai noi. Proprietarii terenului ar vrea să faca acte prin care să avem numai noi acces pe pământul lor, în caz contrar nu ne mai acceptă nici nouă accesul. Este posibil? Noi vrem să ne înțelegem amiabil.
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 15:46, 10 Noiembrie 2023
Da, este posibil, puteți face un astfel de act la notar, cu îndeplinirea formalitatilor de carte funciara.
Multumesc frumos pt răspuns
Dacă vecinii cărora li se refuză accesul vor dori să aibă dreptul de a trece pe drumul pe care-l vom face noi, ne pot acționa în instanță fie pe noi, fie pe vecinii proprietari ai terenului?
Da, sigur. Dreptul de trecere sau servitutea de trecere se stabilesc fie amiabil la notar, fie prin instanta. Vecinii care pot ajunge la terenul lor, pot cere drept de trecere, în contradictoriu cu proprietarul terenului peste care trebuie sa treacă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum acces daianab daianab Buna seara doresc si eu daca se poate sa-mi dati o solutie la problema mea.Am un teren obtinut prin donatie,este intr0o fundatura ca sa zic asa,nu este chiar ... (vezi toată discuția)
Teren de vanzare fara acces la drum p_mira p_mira Buna ziua, vrem sa vindem un teren de 10.000 mp dezmembrat in 4 loturi - 3 loturi egale (2969mp) si 1 lot (1093mp) ca drum de servitute (de-a lungul ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere aniry_28 aniry_28 buna ziua, as dori si eu un raspuns la urmatoarea problema: - in anul 1997 am cumparat un teren, in continuarea lui existand un alt teren care nu avea drum de ... (vezi toată discuția)