avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechimea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechimea

daca am stat 3 ani cu copilul (1978-1981),acesti 3 ani se pun la vechime?
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 22:49, 30 Ianuarie 2010
Buna ziua !
Va rog sa reformulati intrebarea. :-/ A sta pur si simplu cu copilul nu este considerata vechime in munca .
Potrivit legislatiei din vremea respectiva, beneficiaza de vechime neintrerupta in aceeasi unitate salariata care a incetat activitatea fiind gravida sau pentru a-si creste un copil pina la implinirea virstei de 7 ani si care s-a incadrat in termen de 90 de zile de la incetarea motivului pentru care nu a mai lucrat .
Buna seara!
Intervin si eu cu o intrebare legata de vechimea in munca.
Stiu ca perioada de somaj este luata in calcul la vechime, dar afecteaza in vreun fel la iesirea la pensie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 9 din legea1 din 1970 dorinamiescu dorinamiescu crestera copilului se considera vechime pentru pensie? (vezi toată discuția)
Intrerupere pentru cresterea copilului mariusgmg mariusgmg intre anii 1981 si 1984 mama mea a intrerupt munca 3 ani pt cresterea mea,dar nu a platit contributie la stat deoarece nu a fost informata ca se putea ... (vezi toată discuția)
Legea 1/1970, art. 9, lit. k) - intrerupere contract de munca pentru crestere copil constantad constantad art.9 alin.2 Legea nr.1/1970 - In aceleasi conditii beneficiaza de vechime neintrerupta in aceeasi unitate salariata care a incetat activitatea fiind gravida ... (vezi toată discuția)