Doresc sa fac o cerere de restituire teren in baza legii Legii nr. 123/2023
si as vrea sa stiu daca am sanse de restituire dat fiind ca terenul pe care il mostenesc era inscris in GAC (gospodaria agricola de productie ) si nu CAP (cooperativa agricola de productie) iar legea spune astfel :
(2^1) Deținătorii sau moștenitorii acestora care nu s-au înscris în cooperativa agricolă de producție, nu au predat sau nu li s-au preluat la stat terenurile prin acte translative de proprietate pot solicita, la cerere, comisiei județene emiterea titlului de proprietate în condițiile prezentei legi, astfel:
a) dacă deținătorii sau moștenitorii acestora figurează cu terenul în registrele agricole sau registrele cadastrale și în evidențele fiscale;
b) pentru terenul în cauză nu a fost deschisă carte funciară în baza Legii cadastrului și a publicității imobiliare nr. 7/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
c) terenul nu face obiectul cererilor de reconstituire sau constituire a dreptului de proprietate de către alte persoane și nici nu s-a eliberat anterior titlu de proprietate cu privire la acesta.
Judecatorii pot interpreta ca este vorba de terenuri colectivizate in general , chiar daca nu se specifica in clar ca este vorba de Gospodaria Agricola de productie sau am sanse de recuperare ?
Buna ziua daca am făcut cerere poate fi solutionata favorabil daca pe U.A..T. s-a făcu cadastru general și intabulare
Sau nu intra sub incidenta legi 123/2023 privind fondul funciar
Intabulare teren
sandina29
Buna!
Tatal meu a mostenit o casa la tara si terenul intravilan aferent cu un certificat de mostenitor in anul 1966, dar care nu a fost depus la Cartea ... (vezi toată discuția)