avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sunt pensionat anticipat partial daca puteti sa ma ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sunt pensionat anticipat partial daca puteti sa ma ...

Buna seara

Sunt pensionat anticipat partial daca puteti sa ma ajutati la urmatoarele intrebari:
La recalculare pensia mea se majoreaza in septembrie daca am 40 si 6 luni vechime ?
Se trece la pensie anticipata fara penalizare ?
Stagiul militar cand se adauga in cazul meu ?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 16:49, 11 Noiembrie 2023
Stagiul militar se va aduga la trecerea la pensie pentru limita de varsta .

La data îndeplinirii condiţiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, pensia anticipată parţială se transformă în pensie pentru limită de vârstă, din oficiu, şi se recalculează prin eliminarea diminuării şi prin valorificarea perioadelor asimilate şi a eventualelor stagii de cotizare realizate în perioada de suspendare, după caz, a plăţii pensiei.
Buna ziua

Va intrebam daca la recalculare se aplica legea noua si in cazul meu , adica am peste 5 ani depasiti la stagiu de cotizare , normal ar trebui sa se transforme in pensie anticipta fara penalizare !
Asa este ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asteptati sa vedem ce prevederi va avea forma promulgata a noi legi.
Sa vedem daca se vor mai acorda acele bonusuri pentru stagiul ce depaseste 25 ani contributivi.
Fara acele bonusuri , pentru multi pensionari pensiile vor scadea usor fata de cele de la 01.01.2024 , avand in vedere ca dispare si indicele de corectie . Acesta a adus pensionarilor intrati in ultimii ani in sistem un plus de 41% puncte de pensie ( peste cele obtinute in stagiul de cotizare ) . E adevarat ca acele puncte de stabilitate aduceau o suma substantiala lunara ( 911 lei la o vechime de 40 ani ) , poate putin exagerat ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata Agafia Agafia Buna seara, Sunt nascuta in iunie 1961si am 30 de ani vechime in munca. As dori sa stiu care sunt conditiile si termenul la care ma pot pensiona anticipat ... (vezi toată discuția)
Anii de fac ultate ca vechime in munca in caz de pensionare anticipata Catalina14 Catalina14 In caz ca ma pensionez anticipat , beneficiez de calcularea anilor de facultate ca vechime la calcularea pensiei ? In caz ca nu , dupa ce implinesc varsta se ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata crisn crisn Buna ziua,am si eu o mare nelamurire.... Mama mea s-a pensionat in 2009 anticipat fiind penalizata cu 30% ,dupa care a suspendat pensia pentru ca si-a gasit ... (vezi toată discuția)