avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozitul de 1% poate fi aplicat dacă firma nu are ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozitul de 1% poate fi aplicat dacă firma nu are angajați?

Bună ziua,
Poate să mă lămurească dacă Legea reformei fiscale nr. 296/2023 leagă cumva impozitul micro de 1% de situația ca firma să aibă cel puțin angajat cu normă întreagă? Nu am găsit această prevedere în noua lege în timp ce până acum era stipulată clar.
Cel mai recent răspuns: SGFlaviu , utilizator 14:46, 17 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obligația de a avea un salariat cu normă întreagă sau echivalentul acestuia este obligatorie pentru ca o societate comercială să poată fi microîntreprindere (și la 1%. și la 3%).
Vă mulțumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatii de la microintreprinderi anonim anonim Daca exista o societate care este microintreprindere cu un angajat,cu norma intreaga (8 ore/zi).In data de 01.02.2004 inceteaza contractul de munca si se ... (vezi toată discuția)
Am deschis o firmă in noiembrie 2022 fără angajat. Constantinesis Constantinesis Buna ziua! Am deschis o firmă in Noiembrie 2022 fără angajat, neplătitoare TVA deci intra la categoria Micro doar 2 luni. Deoarece nu pot avea angajat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o entitate care are un singur salariat cu norma ... BADEAANA BADEAANA Buna ziua, am o entitate care are un singur salariat cu norma intreaga,cu contract de munca suspendat pentru ingrijirea copilului pana in anul 2024.In acest ... (vezi toată discuția)