avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general angajatii de la microintreprinderi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

angajatii de la microintreprinderi

Daca exista o societate care este microintreprindere cu un angajat,cu norma intreaga (8 ore/zi).In data de 01.02.2004 inceteaza contractul de munca si se incheie un alt contract de munca de 2 ore/zi cu data de 01.03.200401.02.200401.03.2004.Daca in luna 02.2004 nu a avut angajat mai ramine micro? Ce lege reglementeaza acest lucru .
Cel mai recent răspuns: anonim , utilizator 00:00, 15 Septembrie 2004
IN CODUL FISCAL CRED CA AM CITIT.rAMANE MICRO CU CONDITIA SA ANGAJEZE UN ALT SALARIAT IN TERMEN DE 60 ZILE, NU CONTEAZA CA E CU NORMA INTREAGA SAU NU
O SOCIETATE ESTE MICROINTREPRINDERE DACA DE LA INFIINTARE IN TERMEN DE 60 ZILE ANGAJEAZA UN SALARIAT, DAR DACA ACESTA PLEACA , ATUNCI IN TERMEN DE MAXIM 30 ZILE SOC TREBUIE SA ANGAJEZE ALTUL.[addsig]
Quote:

On 2004-09-14 14:00, riana784 wrote:
O SOCIETATE ESTE MICROINTREPRINDERE DACA DE LA INFIINTARE IN TERMEN DE 60 ZILE ANGAJEAZA UN SALARIAT, DAR DACA ACESTA PLEACA , ATUNCI IN TERMEN DE MAXIM 30 ZILE SOC TREBUIE SA ANGAJEZE ALTUL.[addsig]
[addsig]
Codul Fiscal spune foarte clar ca o firma pastreaza statutul de microintreprindere pentru tot anul fiscal chiar daca nu mai indeplineste cerintele de micro urmare, spre ex. a depasirii plafonului de venituri. In cazul in care societatea a avut un singur salariat si in cursul anului a renuntat la acesta sau angajatul a renuntat normal ar fi ca firma sa angajeze un alt salariat. Nu exista insa baza legala care sa te oblige sa aplici reglemntarile pentru IMM daca ai fost microintreprindere cel putin 1 luna dintr-un an. Se da peste cap tot sistemul de calcul si retinere a impozitului pe profit, al declararii acestor impozite, etc. In concluzie, daca firma a inceput ca microintreprindere anul atunci va pastra acest statut pana la sf. anului fiscal chiar daca nu mai indeplineste conditiile.
Dragos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microintreprindere cu un angajat in cic ADRIANA PRICOPE ADRIANA PRICOPE Buna ziua, daca am o microintreprindere cu un singur angajat care intra in concediu ingrijire copil in varsta de pana la 2 ani (deci contractul de munca se ... (vezi toată discuția)
Am deschis o firmă in noiembrie 2022 fără angajat. Constantinesis Constantinesis Buna ziua! Am deschis o firmă in Noiembrie 2022 fără angajat, neplătitoare TVA deci intra la categoria Micro doar 2 luni. Deoarece nu pot avea angajat ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere alinadrg81 alinadrg81 buna ziua, o microintreprindere infiintata in 17 noiembrie 2011, care nu a angajat nici un salariat pana la momentul de fata, tinand cont de prevederile ... (vezi toată discuția)