avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parintelui platitor nu i s-a comunicat ca minorul ( 19 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parintelui platitor nu i s-a comunicat ca minorul ( 19 ani ) ...

Parintelui platitor nu i s-a comunicat ca minorul ( 19 ani ) continua studiile.
Poate fi dat in judecata pt neplata pensiei alimentare ?
Cel mai recent răspuns: lilivasiliu , utilizator 09:13, 15 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineînțeles.Copilul acum major.poate solicita în nume propriu continuarea achitării pensiei,majorarea acesteia dacă au crescut veniturile dvs etc.Pensia se va achita de la data introducerii acțiunii.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde cum suna hotararea.
Dacă avea datoria sa plătească pana la finalizarea studiilor, poate fi executata hotararea și va suporta și cheltuieli de executare. Daca era obligat doar pana la 18 ani, copilul va trebui sa il dea in judecata pe părintele " platitor" pt a obține o alta hotarare.
Nu cred ca ii era greu părintelui plătitor sa isi intrebe copilul daca urmează cursurile unei facultăți, postliceala, etc ca să știe daca are de plătit. Plata se poate face și benevol nu neaparat obligat de instanta.
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2023
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul-este fiica de 19 ani - evita orice fel de comunicare cu tatal-platitor. El ar dori sa plateasca in continuare ( a platit inclusiv luna iunie a.c.), neoficial a aflat ca fiica urmeaza o scoala postliceala. S-a adresat Scolii respective, nu a primit raspuns.. Ce ar fi trebuii sa faca in continuare ? Categoric doreste sa respecte legea, evitind instanta.
Multumesc pt raspuns.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce ar fi trebuii sa faca in continuare ?

fie ii trimite mesaj sa o intrebe daca urmeaza scoala si daca nu e angajata, incat sa ii plateasca pensie, ori asteapta sa ii ceara ea daca e in nevoie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa va uitati pe hotararea in baza careia ati achitat pana acum contributia de întretinere, daca scrie ca plata se face pana la majorat sau pana la finalizarea studiilor , dar nu mai tarziu de varsta de 26 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara calinsas calinsas Sunt divortat si recasatorit. Din prima casatorie a rezultat un copil caruia i-am pplatit pensie alimentara pana la finalizarea liceului (19 ani). Urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara SamTea SamTea buna ziua! fiica mea in varsta de 21 de ani, studenta la zi anul 2, nu beneficiaza de pensie alimentara din partea tatalui sau deoarece acesta nu considera ca ... (vezi toată discuția)
Plata pensie intretinere major georgemares georgemares am un copil major,pt care platesc pensie de intrtinere benevol,dupa ce a facut 18 ani.nu a luat bacul nici dupa 3 ani de la terminarea liceului,dar s a inscris ... (vezi toată discuția)