avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... buna ziua! am o singura intrebare: numarul total de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

buna ziua! am o singura intrebare: numarul total de puncte realizat ...

buna ziua! am o singura intrebare: numarul total de puncte realizat la calcularea pensiei este punctajul mediu anual, respectiv 2,15045, inmultit cu stagiul necesar de cotizare luat in calcul la stabilirea pensiei, respectiv 30 de ani si 8 luni? daca da, multumesc daca nu iarasi mutumesc!
Cel mai recent răspuns: jimmyjacksson , utilizator 14:26, 13 Noiembrie 2023
Nu neaparat . Daca aveti indice de corectie , excludeti din punctajul mediu anual pe cel aferent acestui indice ( il gasiti in decizie , unde spune “ ...punctajul .... din care , aferent indicelui de corectie ... “ ) . Acesta e punctajul mediu anual - ca sa zic asa - net realizat de dvs. Rezultatul il inmultiti cu 368 de luni si il impartiti la 12 , si aflati punctajul obtinut de dvs. De exemplu , daca v-ati pensionat in 2017 , ati avut un indice de corectie de 1,17 . Prin urmare , punctajul dvs. de pensie reprezinta 117% din punctajul ( de 1,83799 ) realizat de dvs. , restul de puncte ( 0,31246 ) sunt aferente indicelui de corectie . 1,83799 * 368/ 12 = 56,36503 puncte . Iata , v-am facut si calculul , ( daca ceea ce am presupus - ca sunteti femeie si ca anul pensionarii dvs. este 2017 - este corect ) ...
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2023
CHKa, utilizator
multumesc de raspuns dar e mai complicat putin: sunt barbat nascut in iulie 55, pensionat 2005 cu grupa 1 de munca la limita de varsta si vechime completa ulterior am lucrat pana in iunie 2019 si la toate recalcularile ulterioare indicele de corectie a fost 0,0000
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2023
jimmyjacksson, utilizator
Atunci pica tot ce v-am scris , am plecat de la o premisa gresita ... N-am studiat amanuntit draftul de lege - cata vreme nu e decat atat , un draft - ci ... mai in diagonala ... , deci nu m-as aventura sa va dau un raspuns , vom vedea forma finala a legii , si atunci se poate discuta ... Mai ales ca dvs. v-ati pensionat pe o lege , v-ati completat stagiul de cotizare pe alta lege ... Probabil v-ati pensionat cu Legea 19/2000 . Sau - unde nu am deloc informatii - aveti pensie de serviciu ...
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2023
CHKa, utilizator
2,15045x30,66(30 ani si 8 luni stagiul complet de cotizare valabil in lunile septembrie-noiembrie 2005 cand v-ati deschis drepturile) =65,93xxx total puncte.
orisicum multumesc raspunsul dvs. m-a mai luminat un pic si aveti dreptate vis a vis de forma finala a legii.

Alte discuții în legătură

Calcul punctaj mediu interval interval De cand cu racalcularea pensiilor, incerc sa dau mai multa atentie datelor de calcul mentionate in decizia de pensie pe care am primit-o cu multi ani in urma. ... (vezi toată discuția)
Indice de corectie Mihai Ch. Mihai Ch. Bună ziua, am urmărit, în mare parte , discuţiile pe tema indicelui de corecţie şi am înţeles, cum credeam şi eu, că se înmulţeşte indicele anului ... (vezi toată discuția)
Pentru cei deja pensionati freeanifer freeanifer Pentru cei deja pensionati , dupa aplicarea noii legi a pensiilor se recaculeaza punctajul general sau se ia in considerare punctajul total scris pe decizia de ... (vezi toată discuția)