Contractul de imprumut cu garantie imobiliara a fost autentificat la un notariat,inteleg ca are titlu executoriu,acesta a fost garantat cu imobilul mostenit de tatal meu inainte de casatoria cu mama mea,deci este bun propriu al lui,insa la notariat a trebuit sa vina si mama mea,fiind sotia lui, pentru a semna,iar acum sa inceput executarea silita a acestui contract si este somata si mama mea ca trebuie sa plateasca acel imprumut,dar i se mai adauga si suma ce a fost stipulata intr-un antecontract de vanzare-cumparare pe un bun imobil pe care tatal meu are titlu de proprietate unde este numai el trecut ca fiind propietar, semnand singur acel antecontract! Este ceva de facut ca mama sa nu mai fie somata,sa nu mai fie parte in aceasta executare,pentru ca ea a semnat pentru acel contract de imprumut ptr ca dupa cum stiu,in unele cazuri la aceste contracte sotul ce nu este propietar este pus sa semneze doar ptr ca asa cere lege,iar acel antecontract nu are nici o legatura cu ea,nefiind semnat de ea,insa in somatie este precizata si suma de bani din acel antecontract,ce putem face?Mentionez ca tatal meu traieste si este si el de asemenea somat!
Se pare ca nu ati facut contestatie la executare in termenul prevazut de lege unde aveati posibilitatea sa va aparati pe fond, titlul executoriu fiind un contract de imprumut ( probabil bancar} ci nu o hotarare judecatoreasca ramasa definitiv si irevocabila unde a fost judecat fondul.
Cred ca ati mai avea o sansa in ce priveste nulitatea absoluta a unui contract de imprumut daca el nu este semnat de ambii soti, ipoteca nu a fost mentionata in contract sau aceasta ipoteca a fost semnata numai de unuldintre soti. Sunt mai multr aspecte aici drept pentru care va sugerez sa vorbiti si cu un avocat, altfel sunteti buni de plata.
pe dvs va deranjeaza ca mama este somata sau ca acele contracte sunt puse in executare?
mama a semnat contractul de imprumut ca si coplatitor, de aceea e somata
cred ca trebuie discutat cu executorul care v-a trimis somatia, sa-l intrebati de ce e mama somata si pt antecontractul nesemnat de dansa
Din cate am inteles eu exista un contract de imprumut incheiat intre o terta persoana- impumutator sau creditor si parintii d-voastra-in calitate de imprumutati sau debitori. Daca asa stau lucrurile motivul pentru care mama este somata este tocmai calitatea sa de imprumutat debitor.
Faptul ca acest imprumut este garantat cu o garantie reala imobiliara inseamna ca numai in masura in care executarea obligatiei-plata- nu se va face de buna voie , se va trece la executarea ipotecii.
Deci: parintii d-voastra raspund solidar pentru executare obligatiei fapt determinat de calitatea de imprumutati.
Executare silita
mihai_c15
Buna ziua
Am si eu o nelamurire.Am (eu cu sotul)un contract de imprumut ceea ce constituie titlu executoriu(contract facut la notariat)ipoteca pe apartament ... (vezi toată discuția)
Debitor sau nu ?
Irina S.
Titlu executoriu: contract de garantie imobiliara cu ipoteca .
Garantul ipotecar o persoana fizica, garanteaza cu bunul imobil pentru o persoana juridica ... (vezi toată discuția)