Contractul de imprumut cu garantie imobiliara a fost autentificat la un notariat,inteleg ca are titlu executoriu,acesta a fost garantat cu imobilul mostenit de tatal meu inainte de casatoria cu mama mea,deci este bun propriu al lui,insa la notariat a trebuit sa vina si mama mea,fiind sotia lui, pentru a semna,iar acum sa inceput executarea silita a acestui contract si este somata si mama mea ca trebuie sa plateasca acel imprumut,dar i se mai adauga si suma ce a fost stipulata intr-un antecontract de vanzare-cumparare pe un bun imobil pe care tatal meu are titlu de proprietate unde este numai el trecut ca fiind propietar, semnand singur acel antecontract! Este ceva de facut ca mama sa nu mai fie somata,sa nu mai fie parte in aceasta executare,pentru ca ea a semnat pentru acel contract de imprumut ptr ca dupa cum stiu,in unele cazuri la aceste contracte sotul ce nu este propietar este pus sa semneze doar ptr ca asa cere lege,iar acel antecontract nu are nici o legatura cu ea,nefiind semnat de ea,insa in somatie este precizata si suma de bani din acel antecontract,ce putem face?
Daca da, atunci atat garantia imobiliara cat si imobilul obiect al antecontractului de vanzare-cumparare fac parte din bunurile sale succesorale, iar dintre mostenitori face parte si mama dvs in calitate de sot supravietuitor.
In aceasta calitate, daca s-a facut succesiunea sau daca mama dvs a facut anumite acte, fapte din care rezulta clar inentia de a ccepta succesiunea, atunci aceasta mosteneste imobilul obiect al garantiei si imobilul obiect al antecntractului impreuna cu datoriile tatalui dvs. DE aceea o someaza si nu prea e nimic de facut...