avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! De curând, tatăl meu a murit și vrem ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! De curând, tatăl meu a murit și vrem să facem ...

Bună ziua!

De curând, tatăl meu a murit și vrem să facem succesiunea. Una din rudele noastre, care are parte la "averea" tatălui meu, nu are posibilitatea și nici nu prea vrea să se prezinte (nu e interesată de nimic). Întrebarea mea este următoarea:

Poate acea rudă să scrie un fel de procură prin care să-și cedeze partea, fără a se mai duce la notariat ? Are vreo valoare un astfel de înscris ? Sau care e soluția ca să nu miște prea mult din loc această rudă a noastră ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:04, 13 Noiembrie 2023
Sa meargă la notar.
Daca nu merge la notar mergeti la avocat ca sa vedeți variantele concrete.

București 2023

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere succesiune ana93 ana93 Buna ziua la toata lumea! Va rog ajutati-ma cu un raspuns: Tatal meu a murit de curand, eu fiind singurul copil. As vrea sa stiu cat timp avem eu si mama ... (vezi toată discuția)
Poate sa faca succesiunea sau nu? roxi1379 roxi1379 Buna ziua, dupa moartea socrului meu, sotia lui mai exact soacra mea le-a facut o propunere copiilor ei ca la succesiunea care e programata in luna decembrie ... (vezi toată discuția)
Succesiune tatikoutsou tatikoutsou buna tuturor! am si eu nevoie de niste informatii, mentionez ca domiciliez in strainatate de 10 ani si nu cunosc multe. intrebarea mea e urmaroarea: mama a ... (vezi toată discuția)