avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu am primit actele de concediere de 2 saptamani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu am primit actele de concediere de 2 saptamani

Nu am primit actele de concediere

Acum 14 zile am fost informata ca voi fi concediata cu motivul lipsei de performanta si calitate si ca voi inceta munca la finalul saptamanii fara preaviz.
Am fost rugata sa semnez o demisie, am refuzat. Inca nu am primit decizia de concediere si actele pentru vechime si lichidare.
Ultimele contacte cu angajatorul au fost in persoana acum o saptamana si un mesaj scurt vineri ca ma va anunta cand sunt gata.

Pot obtine aceste acte in mod diferit?
Ultima modificare: Marți, 14 Noiembrie 2023
AFanita, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:47, 14 Noiembrie 2023
1. La încetarea activității salariatului, angajatorii au obligația să îi elibereze acestuia o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, precum și un extras din registru.

2. La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața, dacă astăzi, vineri 25.02.2022, este ultima ... AdrianaPoporogu AdrianaPoporogu Bună dimineața, Dacă astăzi, vineri 25.02.2022, este ultima zi din perioada de preaviz, la sfârșitul zilei de munca nu ar trebui să primesc actele de ... (vezi toată discuția)
La încetarea activității salariatului, angajatorii au obligația ... ruxandra@humansource.ro ruxandra@humansource.ro La încetarea activității salariatului, angajatorii au obligația să îi elibereze acestuia o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de ... (vezi toată discuția)
Care sunt toate documentele pe care fostul angajator are obligatia sa-mi-le elibereze dupa incetarea contractului de munca? unangajat unangajat Care sunt toate documentele pe care fostul angajator are obligatia sa-mi-le elibereze dupa incetarea contractului de munca si in maxim cat timp are o obligatia ... (vezi toată discuția)