avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Este conflict de interese daca sotia are firma in ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Este conflict de interese daca sotia are firma in acelasi domeniu in care eu sunt Functionar public ?

Salut, sotia intentioneaza sa deschida un SRL cu activitatea de WEB Development / consultanta IT . Eu sunt Coordonator Birou Informatica in cadrul unui penitenciar ( am statut de politist de penicenitenciare) . O sa existe posibiliatea de a fi in conflict de interese / incompatibilitate ?
Legea care ne reglementeaza este 145/ 2019 din care eu personal intelg ca nu as fi in conflict de interese
Articolul 122
Polițiștii de penitenciare pot exercita funcții sau activități în domeniul didactic, al cercetării științifice, al creației literar-artistice, precum și să desfășoare activități sau să dețină funcții în sectorul privat, cu condiția ca activitatea sau funcția respectivă să nu aibă legătură cu sistemul poliției penitenciare și cu condiția respectării dispozițiilor legale privind conflictul de interese, incompatibilitățile, dar și a legislației aplicabile profesiei sau activității pe care o exercită.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 10:32, 21 Noiembrie 2023
Parerea mea este că nu există nici o stare de incompatibilitate, atâta vreme cât firma soției nu încheie vreun contract de prestări servicii cu instituția la care lucrați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! sunt polițist de penitenciare . pot avea un al doilea ... Vlad1999p Vlad1999p Bună ziua! Sunt polițist de penitenciare . Pot avea un al doilea job ca agent de vânzări/agent de recuperare rate? (vezi toată discuția)
Part-time functionar public danielionut23 danielionut23 Buna ziua, As dori sa stiu daca un functionar public poate avea un part-time in afara orelor de program, bineinteles si conform caror articole se poate ... (vezi toată discuția)
Legislatie radumirceaababi radumirceaababi Sunt politist si conform statutului politistului, art. 45 alin. 1 lit. i ,, politistului ii este interzis să deţină orice altă funcţie publică sau ... (vezi toată discuția)