avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, În martie am depus dosar de pensionare la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, În martie am depus dosar de pensionare la limita ...

Buna ziua,
În martie am depus dosar de pensionare la limita de varsta fara penalizare, cu reducerea varstei de pensionare, cu 2 ani, pentru ca locuiesc intr-o localitate poluata și am primit decizia de pensionare, anticipata?!
În mai am depus incetarea contractului de munca.
Am constatat faptul că, nu s-a ținut cont de anii de facultate și nici de cele 2 luni în care am mai lucrat, de la data depunerii documentelor până la data depunerii incetării contractului de muncă.
Este corect așa?
De fapt, consider că este penalizare și faptul că nu s-a ținut cont de anii de facultate și nici de cele 2 luni in care am mai lucrat.
Pot face cerere de recalculare? Ce ar fi legal sa fac? Dacă pot face ceva.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 21:56, 15 Noiembrie 2023
Puteti contesta decizia de pensionare, dar in termen de 45 de zile de la primire.
La implinirea varstei de pensionare se va recalcula pensia tinand cont de anii de facultate și de cele 2 luni lucrate, asa cum am mentionat? Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da.
Asta spune și legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuiesc intr-o localitate cu grad mare de poluare trecuta pe ... Barbu22 Barbu22 Locuiesc intr-o localitate cu grad mare de poluare, trecuta pe lista localitatilor ai caror locuitori beneficiaza de reducerea varstei de pensionare cu 2 ani, ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata lilly11a lilly11a Daca o persoana a lucrat timp de 12 ani in grupa a 2 de munca, in procent de 70%, dar fara diminuarea varstei de pensionare, perioada respectiva se ... (vezi toată discuția)
O femeie cu 2 copii pensionata mai devreme pentru zona cu poluare severa va beneficia si de reducerea pt.cei 2 copii? DanaAndrei DanaAndrei Buna ziua, Pentru o femeie nascuta in iulie 1962 care are 2 copii si a iesit la pensie avand o reducere de 2 ani pentru faptul ca a locuit peste 30 de ani ... (vezi toată discuția)