avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - Ce cod de procedura civila se ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - Ce cod de procedura civila se aplica?

Buna seara,

Am o executare silita inceputa in anul 2012 care pana acum a trecut prin 3 executori judecatoresti. Executorii judecatoresti nu au schimbati la cererea creditorului, ci in baza unei hotarari emise de Camera executorilor judecatoresti ca urmare a anularii licentei acestora, dosarul in cauza fiind preluat de succesorul de drept al dosarelor de executare silita.

In dosarul in cauza, schimbarea executorului a avut loc in anul 2013 si 2018.

Avand in vedere ca executarea silita a inceput in anul 2012, dispozitiile carui cod de procedura civila se aplica in acest caz? Al vechiului cod sau al noului Cod de procedura civila?

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Noiembrie 2023
olivia.neacsu, utilizator
Cel mai recent răspuns: olivia.neacsu , utilizator 20:30, 16 Noiembrie 2023
Codul în vigoare la momentul începerii executării, în 2012.
Va multumesc pentru raspuns!

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Codul în vigoare la momentul începerii executării, în 2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanþa competentã sã soluþioneze o contestaþie la executare conform noului cod de procedurã civilã clara1801 clara1801 Buna ziua, Am in practica urmatoarea speta: executarea silia a fost inceputa sub imperiul vechiului cod de procedura civila (ianuarie 2013). Toate actele de ... (vezi toată discuția)
Ce dispozitii se aplica in cazul perimarii unei executari silite incepute in 2012? mariusstoican mariusstoican Buna seara, Am o executare silita inceputa in anul 2012. De atunci si pana in prezent, dosarul de executare a fost preluat de mai multi executori ... (vezi toată discuția)
Incuviintare executare silita!este obligatorie medierea? doru533 doru533 In cazul incuviintarii la o executare silita este obligatorie medierea? (vezi toată discuția)