buna seara! in urma cu 2 zile am fost oprită de paznicul magazinului dm dupa ce am plătit anumite produse, însă am fost surprinsă pe camere băgând altele in geaca. am fost dusa la șefa de magazin unde am returnat produsele, mi am recunoscut greșeala și am regretat o, însă a fost chemată poliția, doamna susținând ca va depune plângere ziua următoare. la secție am dat o declarație și fiind la prima abatere, prejudiciul fiind recuperat și nepărăsind magazinul cu acele produse, am fost liniștita de cei prezenți ca probabil voi scapa fără urmări. îmi regret foarte tare faptele și nu voi mai repeta, acum însă sunt speriata de ce pot păți. dosar penal nu am fost anunțată ca a fost deschis, risc sa mi fie pătat cazierul sau sa primesc amenda? am lăsat numărul de telefon pentru a putea fi contactata, pot alege sa nu primesc acasă posibile documente sau informații?
"pot alege sa nu primesc acasă posibile documente sau informații"
Nu puteti . Se poate intampa sa nu primești nimic acasa dacă totul s-a terminat cu declaratia ta.
Mergeti la politie și interesați-vă de acea plangere, ce se intampla cu ea, dacă s-a deschis dosar penal, daca cercetările continua etc.
Daca doriți sa se facă comunicarea actelor la alta persoană este necesar sa angajati avocat.
Acesta se va ocupa și de apararea dvs. ca sa scăpați cu bine.
Asa se procedeaza în astfel de cazuri.