avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... firme in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

firme in insolventa

O firma se afla in insolventa, urmind a-si inceta activitatea.Ce se intimpla cu arhiva acestei firme ?Se preda lichidatorului stabilit de instanta?Acesta cere unele documente.Dar cu celelalte ce se intimpla, avind in vedere ca din acest moment administratorul nu mai poate elibera nici un act ?Daca un salariat doreste o adeverinta cu privire la vechimea in munca pe perioada cit a lucrat la firma, cine si in baza caror documente o poate elibera in aceasta perioada si ulterior, dupa declararea falimentului ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 20:56, 30 Ianuarie 2010
Va recomand sa intrebati in primul rand lichidatorul desemnat ce a facut cu arhiva iar in paralel adresati-va arhivelor statului din raza de competenta a falitei.
Din cate cunosc, este o mare problema cu aceste arhive.Arhivele statului spun ca nu au spatii suficiente de depozitare. S-au infiintat totusi niste firme care se ocupa de arhivarea documentelor istorice si in mod deosebit a statelor de plata .
tvt a scris:
O firma se afla in insolventa, urmind a-si inceta activitatea.Ce se intimpla cu arhiva acestei firme ?Se preda lichidatorului stabilit de instanta?Acesta cere unele documente.Dar cu celelalte ce se intimpla, avind in vedere ca din acest moment administratorul nu mai poate elibera nici un act ?Daca un salariat doreste o adeverinta cu privire la vechimea in munca pe perioada cit a lucrat la firma, cine si in baza caror documente o poate elibera in aceasta perioada si ulterior, dupa declararea falimentului ?

Buna ziua,
Problema este reglementata din punct de vedere legal.
Vezi:
Arivele Nationale - Acte Normative privind organizarea si functionarea ANR
si
Legea Nr.16 din 02.04.1996 - actualizata - Legea Arhivelor Nationale
pe site:
[ link extern ]

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arhivarea documentelor contabile firma in stare de insolventa zalu zalu buna ziua cum pot sa aflu unde afost depozitata contabiliatea , arhiva contabila , cuprinzand balante de verificare , bilanturi registrul jurnal vanzari , de ... (vezi toată discuția)
Recuperare salar tehnician tehnician Buna seara, Am fost angajatul unei firme pana la data de 01.10.2012, firma a intrat in insolventa la data de 26.09.2012. Mi-am dat demisia cu lichidare la zi. ... (vezi toată discuția)
Lichidatorul capacitate procesuala bryan bryan Buna ziua! Am si eu o intrebare? lichidatorul judiciar, dupa ce firma a fost in faliment, radiata a fost descarcat de atributii de catre judecator, mai are ... (vezi toată discuția)