Buna ziua! Am si eu o intrebare? lichidatorul judiciar, dupa ce firma a fost in faliment, radiata a fost descarcat de atributii de catre judecator, mai are dreptul sa reprezinte firma radiata, in actiuni juridice? actiunea a fost inceputa in timpul falimentului? Nu stiu daca m-am facut inteles,. Multumesc anticipat pentru raspuns
Odata ce firma s-a dizolvat, ea nu mai exista, practic lichidatorul si-a terminat treaba.Cei care mai au vreun drept de creanta asupra fostei societati nu si-l mai pot realiza intrucat societatea nu mai exista.
Buna seara.
In mod normal prin radierea firmei de la ORC lichidatorul este descarcat de atributiuni.Dar ce se intampla cu sumedenia de documente ale firmei ramase in posesia lichidatorului (carti de munca,state plata,etc) si pe care Arhivele Nationale, nu vor sau nu pot sa le ia ?
Deci,chiar dupa radierea firmei,pana la predarea totala a documentelor, acesta mai poate gestiona aceste documente si tot ce mai rezulta din acest fapt,in relatiile cu tertii . Dar nu mai poate intreprinde alte tranzactii juridice cu firma, logic. Aceasta e parerea mea.
Cu stima.