avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... lichidatorul capacitate procesuala
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

lichidatorul capacitate procesuala

Buna ziua! Am si eu o intrebare? lichidatorul judiciar, dupa ce firma a fost in faliment, radiata a fost descarcat de atributii de catre judecator, mai are dreptul sa reprezinte firma radiata, in actiuni juridice? actiunea a fost inceputa in timpul falimentului? Nu stiu daca m-am facut inteles,. Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 08:00, 16 Martie 2010
Odata ce firma s-a dizolvat, ea nu mai exista, practic lichidatorul si-a terminat treaba.Cei care mai au vreun drept de creanta asupra fostei societati nu si-l mai pot realiza intrucat societatea nu mai exista.
Buna seara.
In mod normal prin radierea firmei de la ORC lichidatorul este descarcat de atributiuni.Dar ce se intampla cu sumedenia de documente ale firmei ramase in posesia lichidatorului (carti de munca,state plata,etc) si pe care Arhivele Nationale, nu vor sau nu pot sa le ia ?
Deci,chiar dupa radierea firmei,pana la predarea totala a documentelor, acesta mai poate gestiona aceste documente si tot ce mai rezulta din acest fapt,in relatiile cu tertii . Dar nu mai poate intreprinde alte tranzactii juridice cu firma, logic. Aceasta e parerea mea.
Cu stima.
Buna ziua,
Apropo de "arhivare"
Pentru legislatia in domeniu, vezi:
[ link extern ]
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiderea procedurii insolventei si procesul penal rrocambole rrocambole Procedura insolventei poate fi inchisa anterior solutionarii unei cauze penale in care societatea este parte vatamata si parte civila? In caz ca procedura se ... (vezi toată discuția)
Cum se poate interveni in actiunea inaintata de orc pentru radierea unei societati ? kem kem In situatia in care o societate are datorii si impotriva ei ORC depune la Tribunal o cerere pentru dispunerea radierii, creditorul are posibilitatea de a ... (vezi toată discuția)
Radiere georgelgica georgelgica Care este differenta intre radierea ca urmare a dizolvarii si radierea ca urmare a incetarii activitatii? (vezi toată discuția)