Bună dimineața.tatal meu a dat în chirie un spațiu iar contractul este făcut până în anul 2030,iar tatăl meu ulterior a decedat.intrebarea mea este;pot rezilia contractul dacă eu sunt noul proprietar al spațiului??? vă mulțumim
Fiind noul proprietar al acelui spațiu dobândit prin moștenire aveți toate drepturile conferite de lege, inclusiv dreptul de reziliere a contractului de închiriere.
Dar această reziliere, trebuie să o fac prin instanța de judecată?? vă mulțumesc pt amabilitatea dvs
Dorin Voicilas a scris:
Fiind noul proprietar al acelui spațiu dobândit prin moștenire aveți toate drepturile conferite de lege, inclusiv dreptul de reziliere a contractului de închiriere.
Depinde ce scrie în contractul de închiriere. Puteți trimite o notificare chiriașului aducându-i la cunoștință că doriți rezilierea contractului, dar trebuie să respectați clauza care se referă la reziliere, dacă există așa ceva. Dacă nu există o astfel de clauză puteți să-i acordați un termen rezonabil până la care mai este valabil contractul, apoi de comun acord să semnați actul adițional de reziliere. Dacă nu se poate soluționa pe cale amiabilă, atunci va trebui să vă adresați instanței și acolo să invocați motive solide pentru care doriți rezilierea.