avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Bună dimineața.tatal meu a dat în chirie un spațiu ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Bună dimineața.tatal meu a dat în chirie un spațiu iar contractul ...

Bună dimineața.tatal meu a dat în chirie un spațiu iar contractul este făcut până în anul 2030,iar tatăl meu ulterior a decedat.intrebarea mea este;pot rezilia contractul dacă eu sunt noul proprietar al spațiului??? vă mulțumim
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 15:56, 16 Noiembrie 2023
Fiind noul proprietar al acelui spațiu dobândit prin moștenire aveți toate drepturile conferite de lege, inclusiv dreptul de reziliere a contractului de închiriere.
Dar această reziliere, trebuie să o fac prin instanța de judecată?? vă mulțumesc pt amabilitatea dvs

Dorin Voicilas a scris:

Fiind noul proprietar al acelui spațiu dobândit prin moștenire aveți toate drepturile conferite de lege, inclusiv dreptul de reziliere a contractului de închiriere.

Depinde ce scrie în contractul de închiriere. Puteți trimite o notificare chiriașului aducându-i la cunoștință că doriți rezilierea contractului, dar trebuie să respectați clauza care se referă la reziliere, dacă există așa ceva. Dacă nu există o astfel de clauză puteți să-i acordați un termen rezonabil până la care mai este valabil contractul, apoi de comun acord să semnați actul adițional de reziliere. Dacă nu se poate soluționa pe cale amiabilă, atunci va trebui să vă adresați instanței și acolo să invocați motive solide pentru care doriți rezilierea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare, contract de inchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de proprietar am dat in chirie un spatiu in baza unui contract de inchiriere. In ultima ... (vezi toată discuția)
In ce coditii imi poate rezilia contractul de inchiriere fr_florentina fr_florentina numele meu este Florentina, am un cotract de inchiriere intre mine ,ca reprezentant a societatii la care sunt administrator si o persoana fizica . obiectul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.tatâl meu a închiriat un spațiu,iar în contractul ... Luckiano Luckiano Bună ziua.Tatâl meu a închiriat un spațiu,iar în contractul de închiriere cu termen până în anul 2030.intrebare: tatăl meu a decedat anul trecut.pot ... (vezi toată discuția)