avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire in indeplinirea atributiilor de serviciu As ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire in indeplinirea atributiilor de serviciu As dori sa ...

Hartuire in indeplinirea atributiilor de serviciu

As dori sa stiu ce poate face un functionar public caruia i se aduc infurii repetate, telefonice, de la un cetatean.
Daca un cetatean suna de peste o luna la o institutiei publica si iti aduce injurii, ce poti face?
Suna uneori si de 10 ori pe zi. Iti aduce injurii pentru lucruri fara nicio legatura cu tine. Nu te cunoaste. Insa, in presa au aparut articole despre evenimente din cadrul institutiei si acesta suna si calomniaza persoanele care raspund.

Conform Codului penal, art. 208, alin 2 ar fi hartuire.
Mai mult, functionarul are dreptul de a cere sa fie tratat cu respect, in conditiile in care ofera respect (art. 447 Cod administrativ). Insa, ce poate face institutia?

Alte discuții în legătură

Prejudicii din cauza si in timpul exercitarii atributiilor de serviciu papiu papiu V-as ruga sa-mi spuneti si mie prin ce lege suntem aparati noi,functionarii publici , de injuriile care n-i se aduc de unele persoane,persoane care ,dupa aia ... (vezi toată discuția)
Amenintarea si hartuirea cod penal 2015 zoltar zoltar Buna ziua, Sunt amenintat si hartuit in mod constant de catre o persoana din blocul in care locuiesc. La art 206 si 208 Cod penal , la amenintare si ... (vezi toată discuția)
Hartuire ContSters79575 ContSters79575 Va rog sa ma ajutati sa aflu care este legea sau legile care stabilesc situatiile de hartuire... Mai exact, banca la care am o datorie si care refuza sa-mi ... (vezi toată discuția)