avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Extravilanul vandut prin dare in plata, obliga ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Extravilanul vandut prin dare in plata, obliga posibilii preemptori?

Extravilanul vandut prin dare in plata, obliga posibilii preemptori la un pret superior?

Exemplu
Creditorul primeste un teren extravilan prin dare in plata contra sumei de 10000 euro.
Un potential preemptor poate cere anularea contractului de dare in plata si sa cumpere terenul cu 5000 euro?
Nu cumva trebuie sa vina cu o suma mai mare de 10000 euro?
Si daca ofera 10001 euro, atunci cum este despagubit creditorul?
Cine il despagubeste pe creditor, debitorul sau preemptorul?
Creditorul si debitorul sunt persoane particulare.
Ultima modificare: Vineri, 17 Noiembrie 2023
legumicultor, utilizator
Cel mai recent răspuns: legumicultor , utilizator 23:22, 17 Noiembrie 2023
Nici o opinie? :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract arenda teren extravilan Kuntay Musa Kuntay Musa Am incheiat un contract de arenda, eu fiind proprietarul. Arendasul a dorit sa cumpere terenul. De la bun inceput arendasul taraganeaza sub diferite motive ... (vezi toată discuția)
Legea de vanzare-cumparare a terenurilor agricole 17/2014 heavenz heavenz Intrebarea mea se refera la legea 17/2014 , detinem 20HA la asociatie si vroiam sa va intreb legat de aceasta noua lege, noi vom depune oferta la Primarie de ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am cumparat anul acesta o casa cu teren intravilan ... BERAM BERAM Buna seara! Am cumparat anul acesta o casa cu teren intravilan de 1378 mp si un teren extravilan de 3622mp. Acum dupa cateva luni vreau sa vand casa cu ... (vezi toată discuția)