Buna ziua, am primit o decizie privind recuperarea unor sume platite necuvenit cu titlu de indemnizatie crestere copil OUG 111/2010 OPTIUNEA II. Pe scurt, sotul a luat indemnizatia aproape 2 ani pt copil(pe card- din decembrie 2020-noiembrie 2022- confirm veniturilor). In acest moment,23 octombrie 2023 ni se solicita bani pentru 7 luni de indemnizatie platite necuvenit datorita arestarii sotului (pe acesta perioada in care a fost arestat din mai pana in noiembrie 2022). Putem depune contestatie? Precizez ca 2 avocati ne au asigurat ca acesti bani sunt ai copilului si ca nu vom pierde indemnizatia, am sunat la ei insa niciunul nu ne a mai raspuns la telefon/mesaje, suntem buni de plata?
Eu as zice ca da , sunteti buni de plata . Banii de indemnizatie NU sunt ai copilului , ci ai parintelui care , ingrijindu-si copilul , nu mai poate munci , practic - ii inlocuieste salariul . Ori , sotul dvs. fiind arestat , nu mai avea cum sa ingrijeasca copilul , deci a incasat banii necuvenit . Daca dvs. indeplineati conditiile , trebuia sa o cereti dvs. in acel moment . Indemnizatia NU are regimul alocatiei de stat pentru copii , aceasta e , intr-adevar , un drept al copilului . Puteti depune contestatie , dar nu vad cum sa vi se accepte , - eventual - mai platiti si avocati atat de “ bine “ pregatiti .... Luati in cosiderare ca eu nu sunt jurist , e doar opinia mea .
Dreptul la indemnizație încetează începând cu ziua următoare celei în beneficiarul execută o pedeapsă privativă de libertate sau se află în arest preventiv pe o perioadă mai mare de 30 de zile.
In speta, puteti plati cati avocati doriti ..legea e lege si, ca atare, trebuie restituita suma incasata.