avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, am primit o decizie privind recuperarea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, am primit o decizie privind recuperarea unor sume ...

Buna ziua, am primit o decizie privind recuperarea unor sume platite necuvenit cu titlu de indemnizatie crestere copil OUG 111/2010 OPTIUNEA II. Pe scurt, sotul a luat indemnizatia aproape 2 ani pt copil(pe card- din decembrie 2020-noiembrie 2022- confirm veniturilor). In acest moment,23 octombrie 2023 ni se solicita bani pentru 7 luni de indemnizatie platite necuvenit datorita arestarii sotului (pe acesta perioada in care a fost arestat din mai pana in noiembrie 2022). Putem depune contestatie? Precizez ca 2 avocati ne au asigurat ca acesti bani sunt ai copilului si ca nu vom pierde indemnizatia, am sunat la ei insa niciunul nu ne a mai raspuns la telefon/mesaje, suntem buni de plata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:06, 17 Noiembrie 2023
Eu as zice ca da , sunteti buni de plata . Banii de indemnizatie NU sunt ai copilului , ci ai parintelui care , ingrijindu-si copilul , nu mai poate munci , practic - ii inlocuieste salariul . Ori , sotul dvs. fiind arestat , nu mai avea cum sa ingrijeasca copilul , deci a incasat banii necuvenit . Daca dvs. indeplineati conditiile , trebuia sa o cereti dvs. in acel moment . Indemnizatia NU are regimul alocatiei de stat pentru copii , aceasta e , intr-adevar , un drept al copilului . Puteti depune contestatie , dar nu vad cum sa vi se accepte , - eventual - mai platiti si avocati atat de “ bine “ pregatiti .... Luati in cosiderare ca eu nu sunt jurist , e doar opinia mea .
Ultima modificare: Vineri, 17 Noiembrie 2023
CHKa, utilizator
Dreptul la indemnizație încetează începând cu ziua următoare celei în beneficiarul execută o pedeapsă privativă de libertate sau se află în arest preventiv pe o perioadă mai mare de 30 de zile.

In speta, puteti plati cati avocati doriti ..legea e lege si, ca atare, trebuie restituita suma incasata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare sume necuvenite VivieneV VivieneV X asistent personal al persoanei cu handicap grav Y incepand cu data de 05.05.2017; in data de 03.09.2017 Y este arestat iar X nu anunra cf. legii 448 in ... (vezi toată discuția)
Arestarea preventiva - competenta si publicitate cezarad cezarad Doresc sa va intreb cine judeca o contestatie la arestarea preventiva pentru o infractiune care cade in competenta Judecatoriei? Tribunalul sau Curtea de Apel ... (vezi toată discuția)
Recuperarea unor sume platite necuvenite cu titlu de indemnizatie timcyke timcyke Buna ziua. Am fost in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani si mi-am reluat activitatea in data de 28 august 2017 (copilul implineste 2 ani in 30 ... (vezi toată discuția)