avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Revizuirea analizei de risc odată la trei ani. LEGEA ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Revizuirea analizei de risc odată la trei ani. LEGEA nr. 333 / 2003 + H.G. 301 din 2012

Referritor la analiza de risc pe care toate magazinele ar trebui sa o dețină (Legea 333/2003)
Apoi avem ANEXA la H.G. 301/2012 Normele Metodologice de aplicare a Legii 333/2003 si ANEXA Nr.7 la H.G. 301/2012 care stipulează la articolul 4:

Analiza de risc se efectueaza inaintea instituirii masurilor de securitate si se revizuieste in una din urmatoarele situatii:

a) cel putin odata la 3 ani, pentru corelarea cu dinamica parametrilor interni si externi care genereaza si/sau modifica riscurile la securitatea fizica a unitatii;
b) in cel mult 60 de zile de la producerea unui incident de securitate la unitatea respectiva;
c) in cel mult 30 de zile de la modificarea caracteristicilor arhitecturale, functionale sau a obiectului de activitate al unitatii.

Întrebarea mea este dacă avem analiza inițială dar după trecerea celor trei ani nu vrem să plătim aproximativ aceeași sumă (plătită pentru evaluarea inițială) doar pentru ca cineva să se uite peste hârtii și să dea cu semnătura peste un raport ce se întâmplă?
Este aceeași amendă ca și cum nu am avea evaluarea? Adică dacă nu reevaluăm din trei în trei ani se consideră că nu avem evaluare de risc?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:45, 17 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Amenda contraventionala este aceeasi, ca si cum nu ati detine analiza de risc.
De unde stiti cum se face reevaluarea ? Evaluatorul parcurge toate etapele initiale, chiar daca face o reevaluare.
Cel mai simplu este sa contactati aceeasi persoana/ firma care a facut evaluarea initiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluarea riscului la securitatea fizica nicosim nicosim Buna Ziua, As dori sa stiu daca cabinetele medicale individuale ( PFA) sunt obligate de aceasta prevedere legala(H.G. nr. 301/2012 pentru aprobarea Normelor ... (vezi toată discuția)
Analiza de risc la securitatea fizica dan197 dan197 Buna ziua. Intrebarea mea este urmatoarea: Am un hotel pe care il am conduc si as dori sa stiu daca sunt obligata sa inchei contract de prestari servicii ... (vezi toată discuția)
Evaluator de risc fizic ContSters243502 ContSters243502 exista evaluator de risc [b]fizic[/b] ? si daca da va rog sa ma ajutati sa inteleg cu ce se ocupa peroana desemnata va multumesc (vezi toată discuția)